CoronAP: een overzicht van onze maatregelen en initiatieven | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

CoronAP: een overzicht van onze maatregelen en initiatieven

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, maar AP laat zich er niet door klein krijgen. We kunnen dan wel niet meer fysiek samenkomen, op deze pagina zie je hoe de crisis onze studenten en personeelsleden toch weet te verbinden met initiatieven en acties.

Veelgestelde vragen 

De corona-uitbraak heeft een grote impact op ons dagelijks (hogeschool)leven. Om onze studenten en medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben we info en veelgestelde vragen rond onze campussen, lessen, stages, examens, studievoortgang, ondersteuning, ... gebundeld op onderstaande pagina's:

We blijven deze FAQ-pagina's doorlopend aanpassen, aangezien we deze constant veranderende situatie op de voet blijven opvolgen. Eventuele nieuwe overheidsmaatregelen concretiseren we ook steeds naar specifieke AP-maatregelen. De informatie op deze pagina's is steeds onder voorbehoud van wijzigingen:  dus neem hier regelmatig een kijkje om op de hoogte te blijven van de meest recente maatregelen.

Spread kindness, not corona 

ZELFZORG 

Het zijn verwarrende tijden voor ons allemaal. Maar #blijfinuwkot betekent niet dat je ook met je zorgen moet blijven zitten.

Hier kan je als AP'er (studenten én medewerkers) terecht voor de nodige steun, verbinding en rust.  

E-CARDS 

Spread some cheer in deze crazy coronatijden. Cartooniste Niet Nu Laura ontwierp speciaal voor AP vier custom kaartjes met corona complimentjes. Steek jouw medestudenten, collega's, vrienden, familie ... een hart onder de riem. 

Verzend hier onze e-card(s) met jouw persoonlijke boodschap.

Initiatieven

Elke crisis brengt mensen dichter bij elkaar, zelfs in tijden van quarantaine. Dat zien we ook tijdens deze coronacrisis, denk maar aan de massale steun voor de zorgverleners. Bij AP vroegen we studenten en personeel om creatief en flexibel met de huidige situatie om te gaan, en we merken nu een enorme AP-drive om samen uit deze crisis te geraken. Lectoren digitaliseren kwalitatief hun lessen, onze studenten werpen zich spontaan op als ambassadeurs, en uit verschillende hoeken worden er tal van initiatieven opgezet. Een kleine greep uit de acties:

We vinden het fantastisch om te zien hoe creatief en flexibel jullie omgaan met de situatie en geven hierin graag inkijk om ook anderen te inspireren. Zelf ook iets te delen? Laat het ons weten en we zetten het graag in the spotlights! 

Hieronder vind je een overzicht van onze laatste nieuwtjes rond corona-initiatieven.

Ons meest recente coronanieuws

Onze zorg-stages gaan door

De stages van onze bachelorstudenten Verpleegkunde en Vroedkunde (behalve eerstejaars) en banaba Intensieve Zorgen en Spoedgevallenzorg gaan ook tijdens deze crisis door. Zowel op Facebook als op Instagram kregen ze in totaal meer dan duizend likes en berichtjes om de steun van de AP-community te tonen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AP Hogeschool Antwerpen (@aphogeschool) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AP Hogeschool Antwerpen (@aphogeschool) op