Overslaan en naar de inhoud gaan

Dienstverlening

Samenwerking als drijfveer voor groei.

AP DNA

Ambitieus, passioneel, echt, respectvol en open, dat zijn de waarden waarmee AP Hogeschool de wereld tegemoet treedt. AP is als hogeschool meer dan een hoger onderwijsinstelling. AP biedt de ideale omgeving om te leren, talent te ontwikkelen en  samen te werken. Zo verdiept AP het wereldbeeld van haar studenten, medewerkers en partners.

Gelegen in Antwerpen, is het speelveld van de hogeschool een multidisciplinaire grootstedelijke omgeving met sterke bruggen naar heel Vlaanderen en ver daarbuiten, mede dankzij de nabijheid van een wereldhaven. AP gaat als hogeschool permanent op zoek naar de mogelijkheden van deze diversiteit. AP is een plaats waar je kan ontmoeten, groeien, innoveren en opbouwen. Waar elke dag wordt geprobeerd om uitwisseling maximaal te bevorderen.

AP, dat zijn mensen, mensen met kennis en vaardigheden, opinies, inzichten en gevoelens. Mensen die spreken met respect, maar ook mensen die geloven in directe communicatie, recht voor de raap. AP staat als hogeschool voor een uitnodigende, open samenwerkingsvorm, steeds op zoek naar nieuwe invalshoeken en inzichten.

Samenwerken met AP

AP is een echte partner in innovatie voor bedrijven en organisaties. In praktijkgerichte onderzoeksprojecten werken we samen aan vraagstukken die om nieuwe oplossingen en innovaties vragen. Zo draagt praktijkgericht onderzoek bij aan kennisopbouw en innoverende ontwikkelingen in het werkveld en de maatschappij. Een gezamenlijke win-win dus.

Daarnaast levert het onderzoek ook nieuwe kennis en inzichten op voor ons onderwijs om de professionals van de toekomst optimaal voor te bereiden op de beroepspraktijk. Door samen te werken met de hogeschool draag je dus als bedrijf of organisatie op die manier bij aan actueel onderwijs.

Het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden is ook onmisbaar voor de medewerkers van jouw bedrijf of organisatie. Zo kunnen ze bijblijven in hun vakgebied en zich verder ontwikkelen. Daarom zet AP ook in op onderwijs na en buiten de schoolbanken. We bieden navormingen, bijscholingen en cursussen aan in verschillende kennisgebieden, alsook trainingen op maat.

Worstelt jouw bedrijf of instelling met een praktisch probleem waar je zelf niet uitkomt? We gaan er graag samen met jou mee aan de slag!

Services aangeboden door AP

Onderzoek en samenwerking

Bij AP Hogeschool kunnen bedrijven en organisaties terecht voor laagdrempelig advies, ondersteuning bij bedrijfsuitdagingen en samenwerking met experten en studenten.

Aanbod voor scholen

AP biedt kennis en diensten voor lagere en secundaire scholen, en dit op verschillende gebieden zoals lesmateriaal, workshops, studiekeuzebegeleiding, rondleidingen...

Vorming voor professionals

AP Hogeschool zet sterk in op levenslang leren. Daarom bieden we navormingen voor professionals aan in de vorm van ba-na-ba's, postgraduaten, micro-degrees en andere vervolgopleidingen.

Bibliotheken

Studenten en externe bezoekers kunnen terecht bij onze bibliotheken voor toegang tot lectuur, databanken... Externen kunnen voor € 10 per jaar een lenerskaart aanschaffen.