Overslaan en naar de inhoud gaan

Campus klAP

In onze podcast Campus klAP ontdek je authentieke verhalen uit onze hogeschool. Studenten, alumni en lectoren verklappen hun ultieme ups & downs, hilarische weetjes, handige studie(keuze)tips, ... Echt alles komt aan bod. Dus sit back en luister hoe ook jij kan laten zien wat in je zit!

Beschikbaar om te volgen op je favoriete podcast app:

Apple Podcasts - Google Podcasts - Spotify - YouTube

Ontdek de gasten

#1 Arno

is student in onze bachelor Journalistiek. Hij behaalde eerst een diploma Secundair Onderwijs, maar besefte dat er eigenlijk veel méér in hem zit dan enkel leraar worden. Stiekem droomt hij ook van een carrière in de media, liefst op het tv-scherm, en dus ging hij Journalistiek studeren. 

#2 Britt en Jana

zijn beiden student in onze lerarenopleiding. Britt voor Secundair, Jana voor Kleuter- en Lager Onderwijs. Gewoon jezelf kunnen zijn is voor hen een van de belangrijkste zaken in het (studenten)leven. En ja, dat gaat met de nodige ups en downs gepaard. Maar let's be clear: dat is echt helemaal oké!

#3 Samyah

is 24 jaar en oud-student Sociaal Werk. Nu helpt ze jongeren op zoek gaan naar hun talenten. Ze is overtuigd dat jeugdwerk sterk maakt en vond dan ook volledig haar ding in haar job als vormingswerker en jeugdwerker bij jeugdorganisatie Jes vzw. 

#4 - Lien

is afstuderend studente Verpleegkunde. En wat voor een stages heeft zij in haar laatste twee jaar meegemaakt! Niet alleen haar verplegende skills heeft ze uitgebreid kunnen ontplooien, ook haar managementskills als coördinerend student van het test- en vaccinatiedorp op Spoor Oost.

#5: SOFYAN

is niet alleen student Bedrijfsmanagement - Supply Chain Management, hij is ook nog eens ondernemer. Alles wat hij leert in zijn opleiding kan hij meteen toepassen in de praktijk bij Bee's Organics, een salon gespecialiseerd in mannenverzorging.

#6 Kelly

is het ambitieuze hoofd van de opleiding Toegepaste Informatica. In een wereld met overwegend mannen strijdt ze voor een beter gender-evenwicht, wat door de veranderende noden op IT-vlak zeker geen verloren moeite is.

#7 Dries

lijkt meer uren in een dag te hebben dan een normale mens. Niet alleen studeert hij Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, hij leidt ook nog eens de studentenraad van AP, heeft het Belgian Saxophone Choir opgericht, en helpt tussendoor ook nog studenten die dat nodig hebben.

#8 Helena

is niet alleen studente, maar ook nog eens mama. Na de geboorte van haar zoon besloot ze om terug te gaan studeren na een eerdere mislukte poging. En kijk, twee jaar later staat ze niet alleen met een kind maar ook een diploma in de hand.

#9 Joyce

begeleidt onze studenten uit de Lerarenopleiding op hun stageplaats. Zelf heeft ze al heel wat watertjes doorzwommen, en nu probeert ze AP en het lerarenkorps in Vlaanderen wat meer divers te maken. Hoog nodig. Daarnaast werkt ze ook voor Roma vzw. 

#10 Mohamed

is alumnus Toegepaste Informatica, maar ook nog zo veel meer. Zo is hij erg actief in Antwerpse jeugdwerkingen, heeft hij internationale ambities, en komen we zelfs te weten dat hij acteertalent heeft. En oh ja, hij schopte het zelfs tot meme van't stad.

#11 BENTE

ademt AP. Ze is niet alleen lector in onze opleiding Voedings- en Dieetkunde, ze heeft ook jaren op onze hogeschoolbanken doorgebracht. Wanneer ze niet in AP-jasje door Antwerpen wandelt, is ze ook nog eens te vinden in haar eigen diëtistenpraktijk.

Meer namen volgen