Overslaan en naar de inhoud gaan

Sport

Sporten is de ideale studiebreak, want gezond voor lichaam én geest. Kick jij op keiharde competitie? Of ben je gewoon op zoek naar wat fun en ontspanning? Dankzij een breed sportaanbod en supervoordelige studentenkortingen heb je als AP-student in Antwerpen geen énkel excuus om te blijven stilzitten. 

Voordelig sporten

Dankzij MOVE kunnen studenten en personeel van AP Hogeschool zich goedkoop of gratis in het zweet werken. MOVE kan je voor slechts 35 euro per academiejaar aankopen. Dit bedrag kan je bovendien volledig of deels terugvorderen bij de meeste Vlaamse mutualiteiten. Vervolgens krijg je toegang tot: 

  • meer dan 40 wekelijkse groepslessen en trainingssessies
  • 20 Antwerp Students League competities in een groot aantal sporten
  • fikse kortingen bij verschillende sport- en fitnesspartners in en rond Antwerpen
  • gloednieuwe MOVE app 

Naast het sportaanbod heb je met MOVE ook toegang tot een uitgebreid cultuuraanbod

Sporthal Parkloods

Op wandelafstand van campus Spoor Noord kan je je sportiefste beentje voorzetten in Sporthal Parkloods. Deze voormalige treinloods werd recent omgetoverd in een hypermodern sportcomplex met een gloednieuwe AP-sporthal, een evenementenhal, een buurtsporthal en enkele kleinere zaaltjes.

De AP-sporthal is alvast de favoriete hangout van onze sportleerkrachten in spe. Zij kunnen zich hier uitleven met badminton, basketbal, gymnastiek, tafeltennis, vechtsporten, volleybal en zaalvoetbal. Om het pendelen tot een minimum te beperken, zijn in Sporthal Parkloods ook leslokalen voorzien waar studenten hun theorievakken kunnen volgen. 

Naast de sportlessen van onze Lerarenopleiding doet Sporthal Parkloods ook dienst als locatie voor sportevenementen en voor recreatieve sporters met een MOVE pas. 

Studentenkampioenschappen

AP Hogeschool is lid van Studentensport Vlaanderen (SSV), de overkoepelende federatie voor hogeschool- en universiteitssport in Vlaanderen. Zo kan je als AP-student deelnemen aan Vlaamse of Belgische competities tussen de universiteiten en hogescholen. Je kan individueel of in ploegverband de strijd aangaan.

Sporten waarin je AP Hogeschool kan vertegenwoordigen zijn onder meer: basketbal, handbal, hockey, korfbal, rugby, tennis, voetbal, volleybal, zaalvoetbal ...

Studeren met een topsportstatuut

Schuilt er in jou de volgende Eden Hazard of Nafi Thiam? Scheer jij hoge toppen in hockey, tennis of zwemmen? Dan is een topsportstatuut misschien wel iets voor jou!

Als je in aanmerking komt voor dit bijzondere statuut kan je beroep doen op individuele aanpassingen, zodat je je studie optimaal kan combineren met trainingen en wedstrijden. Zo kan jij naast die kampioenstitel en/of gouden medaille ook een hoger diploma op zak steken