Sport | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Sport

Ben jij iemand die niet van stilzitten houdt? Dan kom je bij AP zeker aan je trekken. We geven je het perfecte excuus om je studieboeken even te laten voor wat ze zijn en sleuren je weg van achter je computer. We willen jou dan ook zien bewegen!

Sporthal in Park Spoor NoordDe voormalige ‘Werkplaats voor Diesel-Tractiemotoren’ in Park Spoor Noord kreeg enkele jaren geleden een nieuwe bestemming en werd Sporthal Parkloods. De voormalige treinloods herbergt nu de nieuwbouwsporthal van AP Hogeschool, een evenementenhal, een buurtsporthal en enkele kleinere zaaltjes.

De sporthal van AP Hogeschool wordt door de studenten Lichamelijke opvoeding gebruikt, en wel voor de volgende sporten: zaalvoetbal, basketbal, badminton, vechtsporten, gymnastiek, tafeltennis en volleybal. Naast de sportinfrastructuur zijn er ook leslokalen voorzien voor de theorievakken zodat pendelen van de ene locatie naar de andere beperkt wordt.

Voor de zwemlessen maken de studenten de verplaatsing naar het compleet vernieuwde “oude badhuis”, een eindje verderop in Antwerpen-Noord.

  Kampioenschappen

  Mag het voor jou ook competitief zijn? Dan zijn de studentenkampioenschappen misschien iets voor jou. Elk academiejaar kan je als AP-student deelnemen aan de Vlaamse en Belgische studentenkampioenschappen, en dat zowel in team als individueel. Deze competities zijn een initiatief van de Vlaamse Studentensportfederatie en de Belgische Universitaire Sportfederatie.

  Momenteel kan je onze hogeschool vertegenwoordigen in één van de volgende sporten: 

  Atletiek indoor Atletiek outdoor Beachvolley
  Boulder Duathlon Futsal
  Gymnastiek Judo Klimmen
  Rugby Schermen Tafeltennis
  Tennis Voetbal Volleybal

   

  Wij zorgen voor de omkadering, jij voor de prestaties? Je kan je kandidaat stellen via dit inschrijvingsformulier.

  Sportclash

  Het Sportieve hoogtepunt van het academische jaar is zonder twijfel de 'AP Sportclash'. In dit evenement nemen sportieve AP-studenten het tegen elkaar op in een reeks met 'AP'normale sporten. Eeuwige roem en een felbegeerde wisselbeker staan op het spel.

  Alle AP studenten kunnen zelf een team samenstellen en inschrijven voor de AP Sportclash.  De enige voorwaarde is dat alle teamleden AP-studenten zijn. De ploeg die, verspreid over de verschillende competitiedagen, het best presteert wint de AP Sportclash en ontvangt de felbegeerde wisselbeker!

  De AP Sportclash is een lichtcompetitief sportevenement. Dat wil zeggen dat winnen niet het belangrijkste is en dat we veel aandacht besteden aan de FUN-factor...  Zo kiezen we telkens voor een programma van 'AP'normale sporten – denk aan Hunger Games, Dance Battle, Bumperball, rolstoelbasket, … - en zorgen we voor voldoende randanimatie...

Goedkoop sporten

Sporten duur? Helemaal niet met de UAntwerpen Plus Pass! Met deze Plus Pass krijg je toegang tot het volledige sportaanbod voor Antwerpse studenten, en dit (na aankoop van de Plus Pass) gratis of aan zeer voordelige kortingstarieven.

Voor mij?

Enkel studenten, personeel en alumni van de Universiteit Antwerpen, AP Hogeschool, AMS en Linguapolis kunnen een UAntwerpen Plus Pass aankopen.

Wat krijg ik?

Met de UAntwerpen Plus Pass kan je gratis deelnemen aan een hele lijst van groepslessen en trainingen. Dagelijks bieden we een verscheidenheid aan lessen aan, en dat in de sporthallen van de verschillende leden van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen. Bovendien is het ook mogelijk om – al dan niet met reservatie – zalen te reserveren en te gebruiken.

Daarnaast wordt samengewerkt met verschillende partners binnen het Antwerpse sportlandschap, waardoor je er met fikse kortingen kan gaan sporten.

Het volledig aanbod kan je op de pagina ‘Sportaanbod’ van de Plus Pass-website bekijken.

Wat kost mij dat? 

Studenten, personeel en alumni kunnen de Plus Pass aankopen voor het beperkte bedrag van 25 euro, en dit per academiejaar. Bovendien kan je de kostprijs volledig of gedeeltelijk terugvordering bij de meeste Vlaamse Mutualiteiten. Bij  ontvangt van de Plus Pass ontvang je automatisch een terugvorderingsformulier.

En waar vraag ik dat aan?

Je kan je eenvoudig registreren op de website van de UAntwerpen Plus Pass. Na betaling wordt de UAntwerpen Plus Pass verzonden naar je adres samen met het terugvorderingsformulier voor de mutualiteiten