Overslaan en naar de inhoud gaan

Sport

Sporten is de ideale studiebreak, want gezond voor lichaam én geest. Kick jij op keiharde competitie? Of ben je gewoon op zoek naar wat fun en ontspanning? Dankzij een breed sportaanbod en supervoordelige studentenkortingen heb je als AP-student in Antwerpen geen énkel excuus om te blijven stilzitten. 

Voordelig sporten

Dankzij MOVE kunnen studenten en personeel van AP Hogeschool zich goedkoop of gratis in het zweet werken. 

Via MOVE krijgen studenten en personeel van AP Hogeschool toegang tot een uitgebreid sportaanbod:

 • meer dan 40 wekelijkse groepslessen en trainingssessies
 • 20 Antwerp Students League competities in een groot aantal sporten
 • fikse kortingen bij verschillende sport- en fitnesspartners in en rond Antwerpen
 • gloednieuwe MOVE app (vanaf sep 2021)

Naast sport heb je met MOVE ook toegang tot een uitgebreid cultuuraanbod. 

MOVE kan je voor slechts 35 euro per academiejaar aankopen. Dit bedrag kan je bovendien volledig of deels terugvorderen bij de meeste Vlaamse mutualiteiten. 

Sporthal Parkloods

Op wandelafstand van campus Spoor Noord kan je je sportiefste beentje voorzetten in Sporthal Parkloods. Deze voormalige treinloods werd recent omgetoverd in een hypermodern sportcomplex met een gloednieuwe AP-sporthal, een evenementenhal, een buurtsporthal en enkele kleinere zaaltjes.

De AP-sporthal is alvast de favoriete hangout van onze sportleerkrachten in spe. Zij kunnen zich hier uitleven met badminton, basketbal, gymnastiek, tafeltennis, vechtsporten, volleybal en zaalvoetbal. Om het pendelen tot een minimum te beperken, zijn in Sporthal Parkloods ook leslokalen voorzien waar studenten hun theorievakken kunnen volgen. 

Naast de sportlessen van onze Lerarenopleiding doet Sporthal Parkloods ook dienst als locatie voor sportevenementen en voor recreatieve sporters met een MOVE pas. 

 • Sportclash

  Is fun hebben voor jou belangrijker dan winnen? Tijdens de AP Sportclash gaan studententeams verspreid over verschillende competitiedagen de strijd met elkaar aan in een reeks knotsgekke disciplines zoals:

  • Wipe Out 
  • Hunger Games
  • Dance Battle 
  • Bumperball 
  • ... 

  Een breed aanbod aan randanimatie maakt de pret compleet.

  Studenten kunnen zelf hun team samenstellen, maar alle teamleden moeten wel AP-studenten zijn. Het winnende team mag de felbegeerde wisselbeker mee naar huis nemen en één jaar lang stoefen met de titel van AP Sportclash kampioen.   

 • Studentenkampioenschappen

  Ben jij eerder een competitiebeest? Als AP-student kan je individueel of in team deelnemen aan de Vlaamse en Belgische studentenkampioenschappen. Deze competities zijn een initiatief van de Vlaamse Studentensportfederatie en de Belgische Universitaire Sportfederatie. AP zorgt mee voor de omkadering, jij voor de winst? 

  Momenteel kan je onze hogeschool vertegenwoordigen in één van de volgende sporten:

  atletiek indoor futsal schermen
  atletiek outdoor gymnastiek tafeltennis
  beachvolley judo tennis
  boulder klimmen voetbal
  duathlon rugby volleybal

   

Studeren met een topsportstatuut

Schuilt er in jou de volgende Eden Hazard of Nafi Thiam? Scheer jij hoge toppen in hockey, tennis of zwemmen? Dan is een topsportstatuut misschien wel iets voor jou!

Als je in aanmerking komt voor dit bijzondere statuut kan je beroep doen op individuele aanpassingen, zodat je je studie optimaal kan combineren met trainingen en wedstrijden. Zo kan jij naast die kampioenstitel en/of gouden medaille ook een hoger diploma op zak steken. 

AP-student Jarno mocht naar de Olympische Spelen Tokyo 2020

AP Sportcommunity

Benieuwd wat er allemaal reilt en zeilt in onze AP-sportcommunity? Via onze Facebookgroep houden we je op de hoogte van:

 • sportieve prestaties van onze AP-sportteams
 • sportmogelijkheden voor AP-studenten 
 • voorbije en toekomstige sportevenementen