Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor iedereen

Wetenschap is altijd vlakbij. Kom bij AP Hogeschool kennismaken met wetenschap. Je ontdekt meer dan je verwacht! Toch op zoek naar iets anders? Laat het ons weten.

Studium Generale

Studium Generale ... dat zijn tien boeiende lezingen rond een centraal thema. In 2017-2018 werken we rond 'vertrouwen'. Vertrouwen geeft toegang tot nieuwe manieren van samenleven, tot frisse inspiratie, tot onvermoede kunst en geavanceerde wetenschap. Maar wie durft er nog blind vertrouwen? 

Dag van de Wetenschap

Op de Dag van de Wetenschap - het grootste wetenschapsevent in Vlaanderen - laat AP je proeven van wetenschap in al zijn vormen, kleuren en geuren. Het AP-parcours verbaast jong en oud. 

De volgende editie van Dag van de Wetenschap gaat door op zondag 28 november 2021, en dit in een hybride vorm. Er is zowel een digitaal platform met activiteiten als een fysiek event dat doorgaat op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen.

Onderzoeksdag

AP organiseert tweejaarlijks een Onderzoeksdag met interessante lezingen en een beurs. Het ideale moment om ons praktijkgericht onderzoek en de onderzoeksprojecten in de kunsten van dichtbij te leren kennen. De vorige Onderzoeksdag vond plaats op 27 april 2017 op campus Spoor Noord.

Wetenschap aan de stroom

Wetenschap Aan de Stroom - WAS voor de vrienden - geeft je een handig overzicht van alle interessante wetenschapsactiviteiten en -projecten in en rond Antwerpen. Je vindt er leuke doe-dingen voor kinderen en jongeren en boeiende lezingen voor het brede publiek. Leerkrachten kunnen inspiratie opdoen over wetenschap in de klas. Ook onderzoekers kunnen er terecht voor nuttige info. 

Ik heb een vraag

Wat is de kans dat er in ons sterrenstelsel een andere leefbare planeet aanwezig is? Waarom snoepen we zo graag? Leven eendagsvliegen echt maar een dag? En waarom kleeft lijm niet aan de binnenkant van de verpakking? Zit je met een prangende vraag waar niemand uit je omgeving een antwoord op weet?