Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvallend meer inschrijvingen voor opleiding Verpleegkunde

ap hogeschool antwerpen verpleegkunde student covid corona testdorp
© Jan Van de Perre voor GVA

Terwijl de opleiding Verpleegkunde het al enkele jaren moeilijker had om nieuwe studenten aan te trekken, lijkt er tijdens deze gezondheidscrisis bij AP Hogeschool een kentering aan de gang. Momenteel staat de teller op bijna dubbel zoveel inschrijvingen als vorig jaar. De coronacrisis zorgt duidelijk voor een andere kijk op het beroep.

"De 4-jarige bacheloropleiding Verpleegkunde leidt studenten op tot professionals in een knelpuntberoep. Werkzekerheid is dus zeker een grote troef voor deze opleiding en verklaart voor een deel de verhoogde belangstelling. Maar er lijkt dit jaar meer aan de hand", aldus Eva Van der Linden, opleidingshoofd Verpleegkunde bij AP. 

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar noteren we bij AP Hogeschool nu bijna dubbel zoveel inschrijvingen voor de bachelor Verpleegkunde. 

"Het beroep van verpleegkundige is de afgelopen weken volop in beeld gekomen. Ook de spannende, dringende kant van de job werd plots erg zichtbaar. Het grote publiek heeft daardoor een ander beeld van het beroep gekregen. Bovendien zijn onze studenten Verpleegkunde ook altijd, vrijwillig en met veel enthousiasme in de frontlinie blijven staan. Tijdens de lockdown liepen ze verder stage in de ziekenhuizen en momenteel bemannen ze ook het Covid-testdorp in Antwerpen. Dat engagement trekt jongeren blijkbaar opnieuw aan."

De inschrijvingen voor alle opleidingen aan onze hogeschool verlopen dit jaar grotendeels online. Ook dat lijkt kandidaat-studenten niet af te schrikken. Voorlopig heeft de coronacrisis geen invloed op de inschrijvingen bij AP Hogeschool. 

 

In de pers

 

Gerelateerde artikels