Overslaan en naar de inhoud gaan

Student-ondernemers

Tijdens je studentenjaren gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Je leert dingen bij, je netwerk wordt groter, en misschien heb je wel een geweldig idee om een gat in de markt op te vullen. Een geweldig idee is één ding, maar hoe ga je dan verder? Wel, dan is ons ondernemersl-AP iets voor jou!

Ondernemersl-AP

Op campus Meistraat – dat onderdak geeft aan onze richtingen Bedrijfsmanagement – bieden we in ons ondernemersl-AP ondersteuning aan studenten die hun eigen zaak uit de grond willen stampen. Samen bouwen we vervolgens een sterk netwerk uit en brengen we je in contact met andere netwerkorganisaties zoals SINC en TakeoffAntwerp.

Ook bieden we je de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan onze inspiratiesessies, workshops en netwerkmomenten. Kortom, we begeleiden je, bereiden je voor op het ondernemersleven, en zorgen ervoor dat je alle skills leert die je nodig hebt om een eigen bedrijfje op te richten en in leven te houden.

Wat kunnen we allemaal voor jou doen?
  • We coachen je: zo staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden en samen oplossingen te zoeken
  • We ondersteunen: onze verschillende campussen hebben elk hun eigen sterktes qua infrastructuur en kennis. In de mate van het mogelijke stellen we dat alles beschikbaar.
  • We bouwen aan je netwerk: we organiseren netwerkevenementen en brengen je in contact met andere student-ondernemers en gevestigde waarden binnen het ondernemerslandschap
  • We zijn flexibel: met het statuut van student-ondernemer kan je iets flexibeler omgaan met je opleiding. Let wel: dit is enkel van toepassing als meer flexibiliteit echt noodzakelijk is.
Statuut student-ondernemer

Sponsorlogo-EFRO-VLAIO.pngAls ondernemer kan je ook het statuut student-ondernemer aanvragen zodat studeren en ondernemen hand in hand kunnen gaan. Zo krijg je enerzijds meer ruimte om je ondernemersactiviteiten uit te bouwen door lagere lasten en minder belastingen, maar tegelijk kan je toch ten laste van je ouders blijven. In principe komen alle studenten tussen 18 en 25 jaar oud in aanmerking. Je moet bovendien ingeschreven zijn aan een Belgische of buitenlandse onderwijsinstelling voor minstens 27 studiepunten of 17 lesuren per week.

Europese unie.pngHoe vraag je dit statuut aan? Stuur een mailtje naar ondernemen@ap.be.

TakeOffAntwerp_Alliance

Sinds 2016 bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste Antwerpse hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, de studentenorganisatie SINC en ondernemersorganisatie VOKA hun krachten onder de noemer TakeOffAntwerp_Alliance. Het doel is om alle jongeren in de stad te informeren, ondersteunen en motiveren tot ondernemerschap.

Bij TakeOffAntwerp staat er elke dinsdagvoormiddag een startersbegeleider klaar om deze en andere vragen te beantwoorden over ondernemen als student. Deze startersservice van stad Antwerpen geeft je gratis advies zodat je goed geïnformeerd aan de slag kan. Tijdens een individueel gesprek wordt afgetoetst welke je volgende stappen zijn, hoe je die kan zetten, wie je daarbij kan helpen en waarmee je rekening moet houden bij de opstart van een eigen zaak.