Onderzoek en samenwerking | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek en samenwerking

AP heeft als hogeschool een missie van maatschappelijke dienstverlening: onze onderzoeksresultaten komen niet enkel het eigen onderwijs, maar ook het werkveld en bij uitbreiding de samenleving ten goede. Om dit te realiseren werkt AP nauw samen met vertegenwoordigers uit het werkveld.

Samenwerking met het werkveldWaarom samenwerken?

Het praktijkgericht onderzoek van AP slaat een brug tussen de theoretische kennis die de universiteiten ontwikkelen via fundamenteel onderzoek en de praktische toepassingen in het werkveld. Onze onderzoeksteams vertalen voortdurend theorie naar praktijk. Ze zorgen ervoor dat kennis en toepassing elkaar versterken en optimaal circuleren.

Hoe samenwerken? 

De samenwerking in het kader van onderzoek kan op vele manier gebeuren.

Een concreet probleem uit het werkveld wordt de focus van een onderzoeksproject, bachelor- of masterproef. De nadruk ligt steeds op het verwerven van vernieuwende kennis die een praktische toepassingen heeft in de maatschappij. 

Bedrijven en andere spelers uit het werkveld doen beroep op onze expertise in het kader van een contractonderzoek of consultancy-opdracht. Hierbij wordt met de opdrachtgever steeds eenduidig overeengekomen welke diensten worden verricht en welke vergoeding de opdrachtgever hiervoor verschuldigd is. We maken ook duidelijke afspraken rond de intellectuele eigendom en de verspreiding van de onderzoeksresultaten.

Interesse in samenwerking? 

Bent u vanuit het werkveld op zoek naar wetenschappelijke ondersteuning? Wil u een praktisch probleem laten onderzoeken in een bachelorproef of onderzoeksproject? We delen graag onze expertise op het vlak van praktijkgericht wetenschappelijk en artistiek onderzoek met u.