Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Journalistiek aan het roer van 'Gen Z' special Flair

flair ap hogeschool antwerpen journalistiek generation z 7
© Flair

Acht derdejaars uit onze opleiding Journalistiek schitteren deze week in het Gen Z themanummer van Flair. Onder leiding van het redactieteam mochten ze zelf thema's kiezen, reportages en interviews uitwerken én model staan in een modeshoot. Voor velen een droom die werkelijkheid werd. 

Onze derdejaars Journalistiek stonden de voorbije maanden mee aan het roer van Flair.  Een 'special edition' waarbij generatie Z volledig in de spotlights wordt gezet. Hoofdredactrice Eva Van Driessche vertelt: "We wilden graag een ‘Gen Z special’ uitbrengen met een terugblik op het jaar 2020: wat was belangrijk voor Gen Z, waar lagen ze van wakker, wat is er gebeurd en wat zijn hun doelstellingen voor 2021? Kortom, hoe hebben onze jongeren 2020 beleefd. En als je de jonge generatie vrouwen laat terugblikken op het vreemde jaar 2020, dan moet je ze zelf aan het woord laten. Daarom hebben we het Flairnummer van 8 december in handen gegeven van enkele laatstejaarsstudenten Journalistiek van AP Hogeschool."

Na een korte kennismaking én briefing gingen de acht studentes vol enthousiasme aan de slag. Tijdens de eerste redactiemeeting stelden ze hun plannen voor. Volgens de Flairredactrices vatten de voorstellen en ideeën het verhaal van 2020 perfect samen. De start van een mooi partnership.

Van research tot fotoshoot

Als échte redactrices gingen onze studentes aan de slag met veel research, reportages en interviews. Alles gekleurd met een vleugje persoonlijkheid en eigen inbreng. Ze hebben alles op alles gezet met een geslaagd resultaat als gevolg: een zeer tevreden samenwerking en stukken van hoge kwaliteit met mooie invalshoeken. Met als kroon op het werk een échte fotoshoot!

Ook voor AP-alumni en Flairredactrices Elien Geboers en Laura Vansweevelt was het leuk om even terug ‘thuis’ te komen. Zij traden mee op als coach voor de jonge redactie.

Ben je benieuwd naar het resultaat? De 'Gen Z' Flairspecial is vanaf dinsdag 8 december verkrijgbaar. Hol dus snel naar de krantenwinkel en neem zeker ook een kijkje op de Flair website.

Gerelateerde artikels