Ik schrijf me in | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Ik schrijf me in

In enkele simpele stappen ben je ingeschreven bij AP Hogeschool!

  Stap 1

  Informeer je

  Zeker van je studiekeuze? Top! Maar voor je aan je inschrijving begint, lees je best de informatie hieronder nog even na. 

  • Bekijk of je voldoet aan de toelatings- en taalvoorwaarden die gelden voor de opleiding. 
  • Lees de informatie over bijzondere faciliteiten of individuele aanpassingen na als je je studie met werk en/of gezin zal combineren, topsporter of  (semi)professioneel kunstbeoefenaar bent, een functiebeperking hebt, kampt met een ernstig medisch of psychisch probleem, of als je je in andere bijzondere sociale en individuele omstandigheden bevindt.
  • Lees de informatie over vrijstellingen als je denkt dat je op basis van een eerdere opleiding of op basis van werkervaring een vrijstelling kan aanvragen voor een bepaald opleidingsonderdeel.
  Neem contact op met AP

  Als een van de onderstaande punten voor jou van toepassing is, vragen we je om contact op te nemen met het studentensecretariaat voor je inschrijft. Je vindt de gegevens van het juiste studentensecretariaat op elke opleidingspagina. 

  • Je hebt niet voldoende leerkrediet voor de opleiding of opleidingsonderdelen waarvoor je je wil inschrijven.
  • Je hebt niet de Belgische nationaliteit.
  • Je wil je inschrijven voor een bachelor-na-bachelor- of postgraduaatsopleiding.
  Uiterste data voor inschrijving

  Inschrijven voor een opleiding in academiejaar 2019-2020 kan tot uiterlijk 15 oktober 2019. In de Schools of Arts kan dit tot 31 oktober 2019. Voor inschrijvingen na deze uiterste data is de toelating van de toelatingscommissie vereist.

  In afwijking hiervan geldt voor de departementen dat

  1. een inschrijving voor énkel opleidingsonderdelen van het tweede semester van een graduaatsopleiding mogelijk is tot uiterlijk 9 maart 2020, op voorwaarde dat de volgtijdelijkheid van deze opleidingsonderdelen dit toelaat.
  2. een inschrijving voor énkel opleidingsonderdelen van het tweede semester van het verkorte programma van een bacheloropleiding door een houder van een graduaatsdiploma mogelijk is tot 9 maart 2020, op voorwaarde dat de grensdatum van de betrokken opleidingsonderdelen niet is verstreken en de volgtijdelijkheid van deze opleidingsonderdelen dit toelaat.
  3. een inschrijving voor énkel opleidingsonderdelen van het tweede semester van het verkorte programma van de educatieve bacheloropleiding Secundair onderwijs door een houder van een bachelordiploma (van buiten het studiegebied Onderwijs) mogelijk is tot 9 maart 2020, op voorwaarde dat de grensdatum van de betrokken opleidingsonderdelen niet is verstreken en de volgtijdelijkheid van deze opleidingsonderdelen dit toelaat.

   

  Stap 2

  Online registratie

  Voldoe je aan de taal- en toelatingsvoorwaarden om je in te schrijven voor de opleiding van jouw keuze? Prima, dan kan je nu van start gaan met de webregistratie. 

  De webregistratie is momenteel beschikbaar voor het academiejaar 2019-2020. Ook indien je wil starten in februari 2020 kan je nu inschrijven. Voor het academiejaar 2020-2021 opent de voorinschrijving begin maart 2020.

  Stap 3

  Finaliseer je inschrijving op de campus

  Na je webregistratie ontvang je een mail van het studentensecretariaat met de praktische informatie om je inschrijving op de campus te vervolledigen. Bij je definitieve inschrijving zal je ook meteen de betaling van de studiekosten met Bancontact (niet met VISA) in orde moeten brengen.

  Studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie Antwerpen kunnen hun inschrijving pas afronden na het slagen voor de toelatingsproef en/of nadat ze toelating hebben gekregen om de opleiding aan te vangen. 

  Wat breng ik mee?

  De volgende documenten heb je zeker nodig wanneer je je definitief komt inschrijven:

  • Een kopie van je diploma secundair onderwijs of van een ander studiebewijs, of en attest op basis waarvan je kan worden toegelaten tot de opleiding..

  • Je identiteitskaart

  • Als je vorig schooljaar/academiejaar recht had op een studietoelage: een attest van toekenning van de afdeling Studietoelagen van de Vlaamse Overheid.