Ik schrijf me in | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Ik schrijf me in

In enkele simpele stappen ben je ingeschreven bij AP Hogeschool!

  Stap 1

  Informeer je

  Zeker van je studiekeuze? Top! Maar voor je aan je inschrijving begint, lees je best de informatie hieronder nog even na. 

  • Bekijk of je voldoet aan de toelatings- en taalvoorwaarden die gelden voor de opleiding. 
  • Lees de informatie over bijzondere faciliteiten of individuele aanpassingen na als je je studie met werk en/of gezin combineert, topsporter of  (semi)professioneel kunstbeoefenaar bent, een functiebeperking hebt, kampt met een ernstig medisch of psychisch probleem, of als je je in andere bijzondere sociale en individuele omstandigheden bevindt.
  • Lees de informatie over vrijstellingen als je denkt dat je op basis van een eerdere opleiding of op basis van werkervaring een vrijstelling kan aanvragen voor een bepaald opleidingsonderdeel.
  Neem contact op met AP

  Als een van de onderstaande punten voor jou van toepassing is, neem je best contact op voor je inschrijft. Je vindt de gegevens van het juiste studentensecretariaat op elke opleidingspagina. 

  • Je wil je inschrijven voor een bachelor-na-bachelor- of postgraduaatsopleiding.
  • Je hebt niet de Belgische nationaliteit.
  • Je hebt geen diploma van het secundair onderwijs.
  • Je hebt niet voldoende leerkrediet voor de opleiding of opleidingsonderdelen waarvoor je je wil inschrijven.
  • Je bent niet Nederlandstalig en hebt niet minstens één leerjaar in het Nederlandstalig secundair onderwijs of 60 studiepunten in het Nederlandstalig hoger onderwijs met succes voltooid. In dat geval moet je slagen voor de Interuniversitaire Taaltest Nederlands voor Anderstaligen, of voor het Nederlands Staatsexamen NT2 II, of moet je een ander bewijs van een centrum voor volwassenonderwijs of erkend talencentrum kunnen afleveren.
  Uiterste data voor inschrijving

  Inschrijven voor een opleiding in academiejaar 2019-2020 kan tot uiterlijk 15 oktober 2019. In de Schools of Arts kan dit tot 31 oktober 2019. Voor inschrijvingen na deze uiterste data is de toelating van de toelatingscommissie vereist.

  In afwijking hiervan geldt dat

  1. een inschrijving voor énkel opleidingsonderdelen georganiseerd in het tweede semester binnen een graduaatsopleiding mogelijk is tot uiterlijk 9 maart 2020, op voorwaarde dat de volgtijdelijkheid van deze opleidingsonderdelen dit toelaat.
  2. een inschrijving voor énkel opleidingsonderdelen georganiseerd in het tweede semester van het verkorte programma van een bacheloropleiding door een houder van een graduaatsdiploma mogelijk is tot 9 maart 2020, op voorwaarde dat de grensdatum van de betrokken opleidingsonderdelen niet is verstreken en de volgtijdelijkheid van deze opleidingsonderdelen dit toelaat.
  3. een inschrijving voor énkel opleidingsonderdelen georganiseerd in het tweede semester van het verkorte programma van de educatieve bacheloropleiding Secundair onderwijs door een houder van een bachelordiploma (van buiten het studiegebied Onderwijs) mogelijk is tot 9 maart 2020, op voorwaarde dat de grensdatum van de betrokken opleidingsonderdelen niet is verstreken en de volgtijdelijkheid van deze opleidingsonderdelen dit toelaat.

   

  Stap 2

  Online registratie

  Voldoe je aan de taal- en toelatingsvoorwaarden om je in te schrijven voor de opleiding van jouw keuze? Prima, dan kan je nu van start gaan met de webregistratie. 

  De webregistratie voor academiejaar 2019-2020 is sinds 23 februari 2019 beschikbaar voor nieuwe studenten om in te schrijven. 

  Stap 3

  Finaliseer je inschrijving op de campus

  Vanaf 26 juni 2019 kan je je inschrijving vervolledigen en afronden op de campus van jouw opleiding. Je kan langskomen van 26 juni tot en met 18 juli en vanaf 19 augustus 2019. Na je webregistratie ontvang je een mail van het studentensecretariaat met de praktische informatie om je inschrijving op de campus te vervolledigen. Bij je definitieve inschrijving zal je ook meteen de betaling van de studiekosten met Bancontact (niet met VISA) in orde moeten brengen.

  Studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie Antwerpen kunnen hun inschrijving pas afronden na het slagen voor de toelatingsproef of nadat ze toelating hebben gekregen om de opleiding aan te vangen. 

  Wat breng ik mee?

  De volgende documenten heb je zeker nodig wanneer je je definitief komt inschrijven:

  • Een kopie van je diploma secundair onderwijs of van een ander studiebewijs dat voldoet aan de toelatingsvoorwaarden.

  • Je identiteitskaart

  • Als je vorig academiejaar recht had op een beurs: een attest van toekenning van de afdeling Studietoelagen van de Vlaamse Overheid.