Ik schrijf me in | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Ik schrijf me in

In enkele simpele stappen ben je ingeschreven bij AP Hogeschool!

  Stap 1

  Informeer je

  Zeker van je studiekeuze? Top! Maar voor je aan je inschrijving begint, lees je best de informatie hieronder nog even na.

  Neem contact op met AP

  Als je in een van de volgende situaties zit, neem je best contact op voor je inschrijft. Je vindt de gegevens van het juiste studentensecretariaat op elke opleidingspagina. 

  • Je wil je inschrijven voor een bachelor-na-bachelor- of postgraduaatsopleiding.
  • Je hebt niet de Belgische nationaliteit.
  • Je hebt geen diploma van het secundair onderwijs.
  • Je hebt al eerder hoger onderwijs gevolgd en je hebt niet voldoende leerkrediet.
  • Je bent niet Nederlandstalig en hebt niet minstens één leerjaar in het Nederlandstalig secundair onderwijs of 60 studiepunten in het Nederlandstalig hoger onderwijs met succes voltooid. In dat geval moet je slagen voor de Interuniversitaire Taaltest Nederlands voor Anderstaligen.

  Stap 2

  Online registratie

  Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden om je in te schrijven voor de opleiding van jouw keuze? Prima, dan kan je nu van start gaan met de webregistratie. 

  De webregistratie voor academiejaar 2019-2020 zal vanaf 23 februari 2019 beschikbaar zijn voor nieuwe studenten om in te schrijven. 

   

  Stap 3

  Finaliseer je inschrijving op de campus

  Vanaf 26 juni 2019 kan je je inschrijving vervolledigen en afronden op de campus van jouw opleiding. Je kan langskomen van 26 juni tot en met 18 juli en vanaf 19 augustus 2019. Na je webregistratie ontvang je een mail van het studentensecretariaat met de praktische informatie om je inschrijving op de campus te vervolledigen. Bij je definitieve inschrijving zal je ook meteen de betaling van de studiekosten met Bancontact (niet met VISA) in orde moeten brengen.

  Studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie Antwerpen kunnen hun inschrijving pas afronden na het slagen voor de toelatingsproef of nadat ze toelating hebben gekregen om de master aan te vangen. 

  Wat breng ik mee?

  De volgende documenten heb je zeker nodig wanneer je je definitief komt inschrijven:

  • Een kopie van je diploma secundair onderwijs

  • Je identiteitskaart

  • Als je vorig academiejaar recht had op een beurs: een attest van toekenning van de afdeling Studietoelagen van de Vlaamse Overheid.