Overslaan en naar de inhoud gaan

6 Antivervelingstips in tijden van Social Distancing

Verveeld?

Vrije avond of weekend? Klaar met je lessen en opdrachten, en sluipt de verveling om de hoek? De Algemene Studentenraad van AP (ASAP) laat je niet in de steek. Hier vind je zes antivervelingstips om je te entertainen in je kot!

1. Voorjaarsklassiekers in je living

Virtueel de Ronde Van Vlaanderen fietsen? Zet je op je hometrainer en fietsen maar! Met ‘Flanders Classics by Bkool’ beleef je virtueel de voorjaarsklassiekers in je eigen living.

hometrainer.gif

 

2. Ruim uw kot op

En het kan nog eens leuk zijn ook! Surf mee op de hype en ruim op met Marie Kondo. Het principe is simpel: vraag je bij elk van je spullen af “word ik hier gelukkig van?” Is het antwoord ‘ja’, dan houd je het bij. Zeg je ‘neen’? Dan gooi je het in een doos om – na de quarantaine – te doneren of te verkopen op een rommelmarkt.

kondo.gif

 

3. Begin een moestuin

Lente = zaaitijd! Begin nu een (mini-)moestuin in je tuin of op je terras, en geniet de hele zomer lang van verse kruiden.

plants.gif

 

4. Topconcerten vanuit je zetel

Als jij niet naar de concerten kan, komen de topconcerten wel naar jou. Ancienne Belgique zet elke dag nieuwe concerten online. Jij herbeleeft ze dus vanuit je zetel, via AB Canapé!

concerts.gif

 

5. Houd een digitale spelletjesavond

Nodig je ouders, grootouders, vrienden, of zelfs onbekenden uit voor een digitale spelletjesavond! Er zijn online heel wat tools beschikbaar: Board Game Arena, Funny Games, HouseParty … Met een beetje googelen vind je ongetwijfeld ook jouw favoriete gezelschapsspel.

monopoly.gif

 

6. Leer iets nieuws

Weet je waarmee je écht indruk kan maken? Wanneer de lockdown voorbij is, kom jij buiten en pak je uit met je nieuwe skills. Opeens spreek je Portugees, bijvoorbeeld. Of speel je trompet. Of kan je programmeren.

Via apps als Duolingo of platformen zoals SkillShare ligt een wereld van kennis voor je open. Hello there, Einstein!

einstein.gif

 

Nog tijd over? De Studentenraad deelt er nog veel meer via Digitap. Ga snel eens kijken!

Gerelateerde artikels