Overslaan en naar de inhoud gaan

Wetenschap beleven

AP doet aan wetenschapscommunicatie. Voor het grote publiek en specifiek voor kinderen en jongeren. Via verschillende activiteiten, die we zelf organiseren of in samenwerking met externe partners, streven we ernaar om wetenschap voor iedereen toegankelijk te maken.

Visie op wetenschapscommunicatie

AP Hogeschool draagt wetenschapscommunicatie hoog in het vaandel, niet alleen omwille van het maatschappelijk nut, maar ook vanuit het belang voor onze individuele onderzoekers en onze opleidingen. Hierbij besteden we specifiek aandacht aan:

Interdisciplinariteit

Bij AP staat interdisciplinariteit in de wetenschapscommunicatie voorop. Dit betekent dat we in zo veel mogelijk van onze activiteiten proberen te tonen hoe verschillende disciplines elkaar kunnen versterken. We hanteren ook een brede kijk op STEM. 

Diversiteit

Binnen AP als hogeschool heeft inclusie een centrale plaats. Dat vertaalt zich ook naar wetenschapscommunicatie. In het superdiverse Antwerpen willen we met onze wetenschapscommunicatie-activiteiten enerzijds de ervaringswereld van kinderen en jongeren vergroten en anders hen helpen om een gefundeerde studiekeuze te maken. We hebben er specifiek aandacht voor dat we alle groepen in de samenleving hierbij betrekken. 

Meer weten?