Overslaan en naar de inhoud gaan

Studeren in Antwerpen

De stadscampussen van AP Hogeschool liggen in hartje Antwerpen. Superhandig, want 't Stad heeft echt massa's te bieden op vlak van wonen, werken, studeren en ontspannen. Niet zo gek dus dat steeds meer studenten kiezen voor Antwerpen.

Studeren in Antwerpen? Waarom nog twijfelen?! Wij Antwerpenaren hebben misschien een dikke nek, maar 't Stad biedt echt tal van voordelen voor studenten. 

In Antwerpen zitten campussen, koten en studenten verspreid doorheen de stad. Van het hippe Eilandje tot het artistieke Zuid: elk stukje stad heeft z'n eigen vibe. 

Nergens beter dan thuis? Tenzij je op kot in Antwerpen zit, natuurlijk. Met deze tips en tricks ruil jij Hotel Mama zonder zorgen in voor jouw eigen stekje. 

Keiharde competitie of liever gewoon wat fun en ontspanning? Als student in Antwerpen geniet je van een breed sportaanbod en supervoordelige studentenkortingen. 

Film, muziek, opera, dans, theater, musea, street art ... Als student in Antwerpen geniet je van cultuur met een grote C en tegen fijne studententarieven. 

Onze stadscampussen in hartje Antwerpen liggen op een boogscheut van elkaar. Ze zijn vlot bereikbaar: te voet, met de fiets, het openbaar vervoer of zelfs over het water!   

In de studentenrestaurants van AP kan je steevast terecht voor een hapje en/of drankje aan studentikoze prijzen. 

In onze bibliotheken kan je niet alleen collecties (zowel print als online) raadplegen. Dankzij de studielandschappen (met computerlokalen, printers én gratis wifi!) is de bib ook the place to be om in alle rust je (groeps)projecten, examens of bachelorproef voor te bereiden.  

STAN is een overkoepelende organisatie voor én door studenten in Antwerpen. Deze insiders gidsen jou door de leuke en serieuzere kanten van het Antwerpse studentenleven.