Overslaan en naar de inhoud gaan

Infomomenten

Infomomenten

Bij AP openen we meermaals per jaar de deuren zodat jij onze opleidingen, campussen, lectoren en studenten van binnenuit kan leren kennen. We organiseren diverse infomomenten waar je jouw specifieke vragen kan stellen aan onze lectoren en studenten. Vaak kan je een kijkje nemen in de lokalen en door het cursusmateriaal browsen. Alle praktische details die bij het studeren komen kijken, zoals studiegeld, diploma’s, inschrijvingen, het kotleven, ... komen ook aan bod.

Tijdens onze infoavonden in juni en september beantwoorden we alle vragen over de opleidingen en kan je terecht met al je praktische vragen over studiegeld, diploma’s en zoveel meer. De inschrijvingen lopen dan immers op volle toeren. Daarnaast hebben we ook nog enkele infodagen en -avonden voor een specifiek doelpubliek. 

Wil je jezelf eens echt onderdompelen en je al voor even een student aan AP voelen? Dan kan je je inschrijven voor een openlesdag. Die zijn voor 2021 helaas voorbij.

 

Ontvang wekelijks studiekeuzetips

Heb je nog wat hulp nodig met je studiekeuze? Valt helemaal te begrijpen hoor. Daarom kan je vanaf nu inschrijven op onze nieuwsbrief met studiekeuzetips. Elke week ontvang je dan van ons een uitgebreide tip met voorbeelden, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kan gaan. Zo kom je telkens weer een stap dichter bij een juiste studiekeuze.

Workshop 'Studiekeuze maken'

Blijf je maar twijfelen bij het zoeken naar een juiste opleiding? Nood aan een babbel over één van de grootste beslissingen in je leven? Dan kan deze interactieve workshop rond studiekeuze je uit de nood helpen.

De plaatsen voor deze workshopreeks zijn erg beperkt aangezien ze in kleine groepjes doorgaan zodat je eigen specifieke vragen aan bod kunnen komen.

Openlesdagen

Dompel je helemaal onder in een van onze opleidingen tijdens een van onze openlesdagen. Alle opleidingen voorzien een workshop of les op maat zodat je echt aan den lijve ondervindt wat je van onze opleidingen mag verwachten.

De openlesdagen voor 2021 zijn intussen voorbij.

SID-ins

De Vlaamse Studie-informatiedagen (SID-ins) vinden elk jaar plaats in januari en februari. Op deze beurzen vind je standen van alle hogescholen en universiteiten. Ook alle opleidingen van AP Hogeschool zijn present. Heel wat scholen organiseren een klassikale uitstap met alle laatstejaars, maar er zijn ook individuele momenten waarop je vrij welkom bent en bijvoorbeeld samen met je ouder(s) kan langskomen. 

  • SID-in Leuven: 13 - 15 jan 2022 
  • SID-in Kortrijk: 20 - 22 jan 2022
  • SID-in Gent: 27 - 29 jan 2022
  • SID-in Antwerpen: 17 - 19 feb 2022
  • SID-in Genk: 24 - 26 feb 2022