Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw recordopkomst van 45% bij studentenraadsverkiezingen AP Hogeschool

studentenraadsverkiezing 2

Zelfs in dit crazy coronacademiejaar noteert AP Hogeschool opnieuw recordcijfers voor de studentenraadsverkiezingen. Bijna de helft van onze studenten (45%) bracht vorige week virtueel z'n stem uit. Dat is ver boven de wettelijk verplichte kiesdrempel (10%) én wederom een lichte stijging ten opzichte van het vorige jaarrecord (43%).  

Tot onze grote trots hebben onze studenten zich ook in deze coronatijden opnieuw in grote getale geëngageerd voor de studentenraadsverkiezingen: zowel door zich kandidaat te stellen als door te stemmen. "We hebben sinds de start van de coronacrisis verschillende keren samen gezeten met directeurs, departementshoofden en ondersteunende diensten" vertelt Dries Meerts, voorzitter van de Algemene Studentenraad AP (ASAP). "Zo proberen we als studentenraad snel te reageren op moeilijkheden die studenten signaleren. Dat loont duidelijk - samen met een grote, digitale campagne om onze verkiezingen en het belang ervan aan te kondigen."

Van 16 tot 19 november kregen alle studenten de kans om te stemmen op hun favoriete vertegenwoordigers voor de studentenraden van de departementen en Schools of Arts. Maar liefst 45% van de studentenpopulatie trok effectief naar de stembus. Dat is meer dan het vorige jaarrecord (43%) én ver boven de verplichte kiesdrempel (10%).

Vanaf deze week gaan meer dan 80 officieel verkozen studentenvertegenwoordigers en opvolgers aan de slag. Bijna alle graduaats- en bacheloropleidingen zijn hierbij vertegenwoordigd. De nieuwe vertegenwoordigers worden uitstekend opgevangen, legt Meerts uit: "Zij zullen goed worden ondersteund. Samen met de studentencoaches plannen we workshops en we gaan die 6 nieuwe studentenraden ook begeleiden bij het opstarten, want dat is in deze omstandigheden geen evidentie."

Een dikke merci aan alle studenten die gestemd hebben, en veel succes aan alle verkozenen! 

Gerelateerde artikels