Overslaan en naar de inhoud gaan

AP maakt mondmaskers voor zorghelden

Silke en Hanne, studenten lerarenopleiding naaien mondmaskers 5
© AP studenten lerarenopleiding mode: Silke en Hanne

Ook de studenten Secundair Onderwijs van het onderwijsvak Mode schieten te hulp in tijden van Corona. Gedreven door hun creativiteit en dankbaarheid naaien ze mondmaskers voor de helden in onze gezondheidszorg. Studentes Silke en Hanne geven ons een inkijk in hun studentenleven in quarantaine, én hoe ze deze opdracht tot een goed einde brachten.

Terwijl het Coronavirus in België volop aan het uitbreken was, besloot Stef Smout, lector Mode in de opleiding Secundair Onderwijs, niet bij de pakken te blijven zitten. Hij riep zijn studenten, die ondertussen thuis in quarantaine zaten, onmiddellijk op om mondmaskers te maken, om het tekort in de zorg en andere sectoren aan te vullen. "De ideale gelegenheid om onze ambacht in te zetten voor de goede zaak!", aldus lector Stef. 

Ambachtslieden to the rescue

De studenten Mode van de lerarenopleiding ontvingen instructies van hun lector, en de nodige richtlijnen van de FOD Volksgezonheid om aan de slag te gaan. Studente Silke uit Edegem: "Ik probeer elke dag minstens tien mondmaskers te naaien. Ik heb enorm veel respect voor alle hulpverleners in de zorg. In deze periode kan ikzelf niets anders doen dan veilig thuis blijven, terwijl zij hun leven wagen om anderen te genezen. In een ziekenhuis kan ik misschien niets betekenen, maar ik kan wél naaien! Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen en ervoor te zorgen dat onze zorgverleners veilig en gezond blijven."

Ook studente Hanne vond meteen motivatie om achter haar naaimachine post te vatten: "Voor mij persoonlijk is de huidige situatie niet zo erg. Ik kan thuis rustig verder werken aan mijn taken. Maar voor veel andere personen is dit waarschijnlijk geen makkelijke periode, en daarom vind ik het belangrijk dat we elkaar helpen. Door mondmaskers te maken, kan ik mijn steentje bijdragen! Hiermee wil ik mijn appreciatie tonen voor alle mensen die zelfs in deze moeilijke tijd blijven werken."

(Lees verder onder de foto)

Mondmaskers.jpg

Videoyoga met oma

Mondmaskers naaien, is dus niet niet alleen erg nuttig op dit moment, het geeft de studenten in deze ongewone periode ook een positieve tijdsbesteding. Hoe ervaren ze het zelf om niet meer op de campus in Antwerpen, maar thuis in quarantaine te zitten? 

Silke: "Ik zat voor de lockdown middenin mijn stage, maar die is ondertussen stopgezet. Ik heb nu wel wat meer vrije tijd, wat ook eens een welkome afwisseling is. Die tijd gebruik ik nuttig, door uiteraard ook de maatregelen na te leven. Zo skype ik elke dag met mijn omi van 70 jaar en doen we zelfs samen yoga."

Hanne: "Maar onze opleiding loopt ondertussen ook wel verder, quarantaine of niet. Momenteel zijn we onder andere onze modeshow AP Fashion Forward aan het voorbereiden. Die vindt elk jaar aan het einde van het academiejaar plaats."

Meer weten over de lerarenopleiding Secundair Onderwijs - Mode? Studentes Hanne en Silke vertellen hoe ze hun studiekeuze maakten, en delen tips voor wie aan de opleiding wil beginnen.

Gerelateerde artikels