Openlesdagen | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Openlesdagen

Je weet pas echt of een opleiding iets voor jou is als je ervan geproefd hebt. En dus nodigen we je daarvoor uit! Tijdens twee Openlesdagen in het voorjaar kan je klassikaal of individueel deelnemen aan workshops of open lessen van al onze opleidingen.

Neem deel op eigen houtje

Tijdens twee woensdagnamiddagen voorzien we voor elke opleiding interessante workshops en echte lessen die je helemaal onderdompelen in de opleiding(en) van je dromen.  Het perfecte moment om de vermoedens die je hebt of de verhalen die je hoorde te toetsen aan de realiteit. De openlesdagen gaan dit academiejaar door op 20 februari en 20 maart 2019. Het exacte programma is nog niet bekend maar laat hier je gegevens na, dan hoor je er als eerste alles over. 

Neem deel met je klas

Tijdens de Openlesdagen reserveren we de voormiddag voor klassikale bezoeken van zesdejaars leerlingen uit het secundair onderwijs. 

Ben je een leerling en wil je graag met je klas onze opleidingen en campussen van binnenuit leren kennen? Spreek je klastitularis, studiebegeleider of directeur aan en laat hem/haar dit even lezen.

Bent u directeur of begeleidt u laatstejaars in hun studiekeuze? Dan hebben we een interessant aanbod voor u en uw leerlingen.

Welke opleiding zal ik volgend jaar volgen? Hoe gaat het er in het hoger onderwijs aan toe? En hoe ziet zo’n campus er eigenlijk uit? Laatstejaarsleerlingen stellen zich heel wat vragen, want ze staan binnenkort voor een belangrijk studiekeuzemoment voor het hoger onderwijs. Om die vragen te beantwoorden, stellen we een interessant programma samen voor u en uw klas.

We starten met een algemene sessie waarin we wat meer uitleg geven over het hoger onderwijs en hoe leerlingen een goede keuze kunnen maken. Vervolgens verspreiden de leerlingen zich in kleinere groepjes om meer te weten te komen over de opleiding van hun keuze. Napraten doen we tot slot met een hapje en een drankje.

Zou u graag met uw leerlingen langskomen tijdens onze Openlesdagen? Dan kan u best even contact opnemen met communicatie@ap.be