Overslaan en naar de inhoud gaan

Reglementen & Kalenders

Hier vind je de reglementen die door de hogeschool zijn vastgelegd. Als student word je geacht om deze reglementen te kennen. We raden je dan ook aan om ze bij de start van het academiejaar door te nemen.


Onderwijs & examenreglement

Het onderwijs- en examenreglement omvat alle regels in verband met onderwijs en examens aan AP Hogeschool. We raden studenten aan om het bij de start van het academiejaar door te nemen. 

In het onderwijs- en examenreglement vind je onder meer informatie over de toelatingsvoorwaarden voor de opleidingen, de inschrijving, het leerkrediet, de verschillende types van studiecontract, de aanvraag van vrijstellingen, de deelname aan examens, de voorwaarden om te slagen voor een opleiding, enz. Bekijk hieronder het onderwijs- en examenreglement van jouw departement of School of Arts.

Departement

  • Gezondheid en Welzijn
  • Management en Communicatie
  • Onderwijs en Training
  • Wetenschap en Techniek

School of Arts

  • Academie
  • Conservatorium

 

Het onderwijs- en examenreglement wordt opgesteld en toegepast in overeenstemming met de Codex Hoger onderwijs en andere wetgeving zoals

Jaarkalenders

Privacyverklaring

Bij AP nemen we de privacy van studenten ter harte. Lees hier onze privacyverklaring voor studenten.

ICT-reglement

AP biedt haar studenten een waaier aan van ICT-faciliteiten. Dat noodzaakt de hogeschool tot duidelijke afspraken in verband met het gebruik van die faciliteiten. Deze afspraken zijn vastgesteld in het ICT-reglement.

Bibliotheekreglement

Het bibliotheekreglement bepaalt de regels in verband met de toegang tot en het gebruik van de bibliotheken van AP Hogeschool.

Studiegeld en kosten

In het onderstaande document kan je de studiegelden en opleidingsgebonden kosten voor het academiejaar 2021-2022 raadplegen.

Reglement 'Studiegelden en bijdrage voor de opleidingsgebonden kosten' 2021-2022.

Reglement 'Studiegelden en bijdrage voor de opleidingsgebonden kosten' 2020-2021.