Overslaan en naar de inhoud gaan

Quarantaine 101: de vervelingstips van AP-gezicht Arno

Arno

Alle AP'ers zitten momenteel van thuis uit te werken of studeren, zo ook de studenten die als AP-gezicht door het leven gaan. Nieuw AP-model Arno is in zijn pen gekropen om wat van zijn tips op te lijsten om de verveling tegen te gaan. "Wanneer je niet weet wat te doen, of je voelt je even wat down door alles wat gaande is, heb ik één ultieme tip. Doe iets wat je graag doet. Dat is nu echt ongelofelijk belangrijk. Verder (het is zo vaak gezegd, maar het is de moeite om even te herhalen): zorg voor jezelf en zorg voor anderen. Samen komen we hier sterker uit. En hier zijn nog enkele van mijn tips:"

“Ga eens wandelen m’n kind.”

Menig moeder zegt het tegen zoon- of dochterlief: ‘ga anders eens wandelen’. Ja hallo, wandelen? Met van die Nordic walkingsticks en bottines zeker? Daartegen zeg ik Eddy Van Noteghemgewijze: “dat is tegen uw gat gesneeuwd”.

Alhoewel, de beentjes eens strekken kan nooit kwaad, al moeten die beentjes wel in de buurt van je woonplaats blijven, natuurlijk. Je kan echter wel je eigen buurt wat beter leren kennen! Ik trok er bijvoorbeeld ook op uit en ontdekte dat er een heus stukje platteland – geiten, paarden en bemestte akkers incluis – op een boogscheut van mijn voordeur ligt. Ja, daar ging mijn heilige overtuiging dat mijn gemeente (Zwijndrecht, echt... door de naam alleen al had ik het moeten weten) het laatste stukje stedelijk Antwerpen was.

Drinken doe je met maten (voor een scherm)

Op café gaan met vrienden wanneer je wat springuren (oef, day drinking) hebt of ’s avonds, wie mist dat nu niet? Gelukkig is de jeugd creatief genoeg – zeker wanneer het over drank gaat – en werd een waardig alternatief in het leven geroepen: Café Quarantaine. Het is eigenlijk simpel: je trommelt wat vrienden op om samen te FaceTimen of Skypen en opent een drank naar keuze. Voeg er een luidkeelse ‘Io vivat’ aan toe en de studentenclub kan er ook weer tegenaan! Voordeel aan online het glas heffen: wanneer iemand iets te ver gaat, hoef jij de boel niet op te kuisen. Je raakt er gewoonweg niet! Het hoeft natuurlijk geen alcoholische drank zijn. Probeer anders eens te experimenteren met mocktails. ‘Daar kruipt wel wat tijd en werk in hè!’ Kom zeg, geen excuses: die heb tijd heb je nu met hopen.

Zeeslag XL

Wat je in tijden van quarantaine nodig hebt: gezelschap. Voeg daar nog eens het woord 'spel' aan toe en je hoort me al afkomen: we spelen een spel vanavond! Oké, elke avond hetzelfde gezelschapsspel spelen kan saai worden, maar dan pimp je je spel toch een beetje? Je wil niet weten wat een simpele zeemanspet, blauwe blazer, sonargeluiden en een gezonde portie inlevingsvermogen kunnen doen met een spelletje zeeslag.

Alles goed, Sandra de Sansevieria?

Niets geeft je huis meer leven en kleur als een leuke plant. Blijkt nu – echt ik zuig het niet uit mijn duim, ik zag het online – dat mensen daar ook effectief tegen praten. Nu ja, een zinnig gesprek kan je er moeilijk mee hebben zonder de planten ook een naam te geven. Dus verzin er even op los en wees creatief. Als je nu echt je lector van Frans mist, kan je je plant zijn/haar naam geven, natuurlijk. Ik moet zeggen: mijn avocadoplant Martine is er goed aan toe!

Yeehaw internet!

En ja, natuurlijk is er ook nog het internet. Wat dacht je dan? Buiten de onlinelessen die je kan - en geef toe: eigenlijk moet – volgen, kan het internet soelaas brengen. Open YouTube en laat je meedrijven in de stroom van leuke vlogs tot bizarre challenges en totaal van de pot gerukte TikToks. En ja, natuurlijk mag je die TikToks nadoen. Zelf stel ik de nieuwe ‘Ride Me Challenge’ voor – oef, wat een naam... klik anders even op de link voor je iets raars over me denkt – voor. Die zelfgemaakte filmpjes mogen altijd mijn richting uitkomen, dan heb ik ook nog eens wat te doen.

Gerelateerde artikels