Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenvertegenwoordigers in dialoog met ministers

corona studentenvertegenwoordiger minister student platform corona ap hogeschool antwerpen dries meerts elise beeckmans vvs

De coronacrisis heeft een grote impact op het mentale welzijn van de Vlaamse studenten. AP'ers Dries Meerts en Elise Beeckmans zetten samen met heel wat andere studentenvertegenwoordigers die bezorgdheden op de agenda van onze ministers. En met resultaat!

De afgelopen week vonden verschillende online vragensessies en overlegmomenten plaats tussen onze eigen studentenvertegenwoordigers en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle, Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en premier Alexander De Croo.

Elise Beeckmans (voorzitter van de VVS) in gesprek met Benjamin Dalle

Op maandagavond 8 februari ging Benjamin Dalle, Vlaams minister van Jeugd, via Zoom in gesprek met jongeren en studenten over de vraagstukken die hen tijdens deze coronacrisis bezighouden. De gespreksavond werd ingeleid door Elise Beeckmans, huidig voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) en oud-voorzitter van onze eigen ASAP.

ASAP-voorzitter Dries Meerts interviewt Ben Weyts

Samen met studentenvertegenwoordigers van andere onderwijsinstellingen lanceerde Dries Meerts, voorzitter van de Algemene Studentenraad AP (ASAP) enkele weken geleden het “Student Platform Corona”. Via dat platform werden heel wat vragen van studenten in Vlaanderen verzameld. Op 9 februari legden Dries Meerts en Inas Djelloul de vragen in een interview voor aan Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs. Dit gesprek was het eerste in een reeks Q&A-sessies met de minister. Via het studentenplatform kan je op de hoogte blijven van toekomstige sessies, zodat je ook jouw vragen kan insturen.

Herbekijk hier het gesprek van 9 februari.

VVS-overleg met premier Alexander De Croo

Op woensdag 10 februari vond een digitaal overleg plaats tussen 20 Vlaamse studentenvertegenwoordigers – onder wie Elise en Dries – en de eerste minister Alexander De Croo. Er werd onder andere gesproken over de kotbubbel, financiële compensatie voor bepaalde groepen van studenten, en extra steun voor de geestelijke gezondheidszorg voor studenten.

Gerelateerde artikels