Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor kinderen en jongeren

Jong en gebeten door wetenschap? Hier vind je vast een activiteit naar je zin. Toch op zoek naar iets anders? Laat het ons weten!

Studio-T 16+

Ben jij al gebeten door STEM (Science Technology Engineering Mathematics) of heb je nog totaal geen idee van wat je allemaal kan doen in een STEM-beroep? Kom dan eens proeven van onze Studio-T voor 16+ !

RoboCup Junior

Ben jij tussen 8 en 18 jaar en zin om deel te nemen aan een spannende robotwedstrijd? Doe dan mee aan de volgende editie van RoboCup! Er zijn drie disciplines: Robotdans, Redden voor beginners en Redden voor gevorderden. 

OO Techniek

Kan jij de uitdagingen van het OO Techniek-wedstrijd aan? Geen paniek, want je mag de hulp inschakelen van vrienden of klasgenoten. In teams van 3 of 4 steken jullie de koppen samen om met behulp van jullie technische kennis en skills de opdracht tot een goed einde te brengen. Je kan er zelfs een leuke prijs mee winnen!

Studio-T

Raketten, sportwagens, haardrogers en, ja, zelfs lipbalsem ... Dat zijn allemaal uitvindingen van knappe koppen, creatieve wetenschappers of ijverige onderzoekers. Word jij de volgende? In Studio-T prikkelt techniek de verbeelding. 

DigiSnacks

Programmeren voor kinderen? Jazeker! De DigiSnacks-workshops stillen jouw digitale honger. Onze studenten IT en hun collega's uit de Lerarenopleiding zorgen voor de deskundige begeleiding.

Digisnacks 14+

Leer in enkele workshops zelf programmeren en coderen! Je krijgt deskundige begeleiding van onze studenten IT, Grafische en Digitale Media en Secundair Onderwijs.

STEM-olympiade

Zet je technisch talent in de kijker op de Vlaamse STEM-olympiade of Junior STEM-olympiade! Alle leerlingen van het zesde leerjaar of het eerste jaar secundair onderwijs dingen mee naar de titel van STEM-talent van het jaar. Vorig jaar schreven meer dan 16 000 knappe koppen zich in! Waar wacht je nog op?