Overslaan en naar de inhoud gaan

Schrijf je nu in voor de Vlaamse Programmeerwedstrijd 2021

Vlaamse Programmeerwedstrijd 2021 AP Hogeschool Antwerpen

Studeer of werk jij in IT en wil je je programmeerskills tot het uiterste testen? Schrijf je samen met 2 teamgenoten dan snel in voor de Vlaamse Programmeerwedstrijd op woensdag 17 maart 2021. Deze jaarlijkse wedstrijd wordt dit jaar door AP Hogeschool georganiseerd. Het wordt een volledige online editie in het thema van Dungeons & Dragons. Deelname is gratis en zoals steeds winnen de beste teams naast eeuwige roem ook een leuke prijs! 

De Vlaamse Programmeerwedstrijd (VPW) wordt jaarlijks georganiseerd door een hogeschool of universiteit en werd 13 jaar geleden in het leven geroepen door de KULeuven. Ondertussen is de groep van vrijwilligers die samen instaat voor de organisatie uitgegroeid tot een samenwerking tussen vier Vlaamse universiteiten (VUB, KULeuven, UGent en UHasselt) en zeven Vlaamse hogescholen (AP Hogeschool, PXL-IT, VIVES, Odisee, UCLL, Erasmus Hogeschool en de HOGENT). 

Op woensdag 17 maart 2021 mag AP Hogeschool de VPW organiseren. Deze 13e editie zal geen klassieke olympiade worden, maar een volledig online event in het thema van Dungeons & Dragons. De wedstrijdformule blijft wel onveranderd. Deelnemers worden onderverdeeld in 4 aparte categorieën met aangepaste moeilijkheidsgraad (van secundaire scholieren over studenten tot professionals). In teams van drie gaan ze de strijd aan om in 3 uur tijd zoveel mogelijk uitdagende programmeeroefeningen op te lossen. Vrijwel onmiddellijk na het einde van de wedstrijd is de uitslag gekend. De 3 beste teams in elke categorie gaan met een mooie prijs naar huis. 

Ga jij mee voor de overwinning?
  • De wedstrijd gaat online door op woensdag 17 maart 2021 van 12.30 tot 19.00 u. 
  • Deelname is gratis. Inschrijven verplicht voor vrijdag 26 februari 2021 om 12.00 uur.
  • Meer details vind je op onze eventpagina.

 

Gerelateerde artikels