Overslaan en naar de inhoud gaan

AP Hogeschool en HZ University of Applied Sciences organiseerden een succesvolle digitale International Week

International Week 2020 AP Hogeschool Antwerpen HZ University of Applied Sciences lerarenopleiding onderwijs 7

De lerarenopleidingen van AP Hogeschool en HZ University of Applied Sciences in Vlissingen organiseerden van 17 tot 20 november voor de tweede keer op rij een ‘International Week’. Tijdens dit, voor de gelegenheid volledig virtueel, event konden tweedejaarsstudenten van beide hogescholen deelnemen aan een brede waaier workshops met als centraal thema 'Finding connection in education'. 

Maar liefst 170 enthousiaste studenten namen deel aan de International Week. Samen met lectoren en gastsprekers gingen ze tijdens diverse Nederlandstalige en Engelstalige activiteiten uitgebreid in dialoog. Centraal thema van de projectweek was 'Finding connection in education', oftewel: hoe kan je zwakke punten omzetten in sterke punten. Tijdens de huidige coronapandemie is het verlies van connectie een universele zwakte gebleken. Maar gelukkig zochten én vonden de deelnemers tijdens de International Week meer dan voldoende connectie met elkaar via de verschillende virtuele activiteiten, workshops en traineelessen. 

International Week: meer dan BE-NL 

Naast studenten en lectoren van AP Hogeschool (België) en HZ University of Applied Sciences (Nederland) verwelkomden we tijdens de International Week ook gasten van Leuphana University (Duitsland), Mid-Sweden University (Zweden), Kodolányi Jáno University (Hongarije) en OsloMet (Noorwegen). Hoewel de workshops online moesten plaatsvinden, verliep alles vlot en was er geen gebrek aan enthousiasme en verbroedering.

Ook de uitgenodigde gastsprekers blikken tevreden terug en hopen dat ze volgend jaar opnieuw in ‘real life’ een bezoekje aan AP Hogeschool kunnen brengen. “Ik sta te popelen om volgend jaar opnieuw van de partij te kunnen zijn. AP-studenten zijn enorm intelligent en altijd enthousiast", aldus Dr. Judit Torgyik van de Kodolányi Jáno University in Boedapest, Hongarije.

The world is your classroom

Internationalisering is sowieso sterk verankerd in de educatieve bachelors van AP. Of je nu kiest voor kleuter-, lager of secundair onderwijs: je hebt als AP-student brede keuzemogelijkheden om een deel van je opleiding in het buitenland te vervolledigen, via bijvoorbeeld Erasmus, zuidstage, internationale inleefprojecten ... Meer info en verhalen over buitenlandse mogelijkheden bij AP vind je hier

Gerelateerde artikels