Overslaan en naar de inhoud gaan

Student in coronatijden

We begrijpen dat deze crazy coronatijden voor de nodige twijfels en bezorgdheden zorgen. Maar 1 ding staat vast: in de mate van het mogelijke doen we er bij AP alles aan om ervoor te zorgen dat je studentenleven vlot & veilig kan verlopen.

De impact van het coronavirus zal nog wel een tijdje voelbaar blijven in ons dagelijks (hogeschool)leven. We monitoren de situatie & maatregelen continu en sturen waar nodig bij. Bij elke beslissing stellen we de veiligheid en het welzijn van onze studenten (en medewerkers) voorop. Maar uiteraard zijn we bij de organisatie van onze activiteiten ook sterk afhankelijk van de evolutie van het virus en van regels & richtlijnen van hogerhand (zoals de overheid, GEES, VLHORA). 

Ik wil graag (meer) info over studeren bij AP? 

Online of in real life: wij helpen jou graag om die ene opleiding te vinden die écht bij je past.

Krijg ik op de campus les of online?

Bij AP vinden we het belangrijk dat je voldoende real life contactmomenten kan hebben met je medestudenten en lectoren, zowel om te studeren als om te socializen. Dat komt je studies, persoonlijke groei en welzijn ten goede. In de mate van het mogelijke, organiseren we sowieso zoveel mogelijk activiteiten op de campus, zeker voor praktijkvakken en eerstejaarsstudenten. Hier gelden uiteraard de nodige preventiemaatregelen, zoals bijvoorbeeld (hand)hygiëne, social distancing, mondmaskers, kleine(re) groepen … We hopen in september uiteraard in code groen te starten, maar gezien de omstandigheden zijn online lessen wellicht ook nog even een beperkt blijvertje: deze zullen we vooral voor theorievakken reserveren en worden gecombineerd met tussentijdse sessies op de campus. 

Kan ik stage lopen of werkplekleren? 

Als praktijkgerichte hogeschool geloven we sterk in de kracht van stages en werkplekleren. In de mate van het mogelijke blijven we hier zeker volop op inzetten. Jouw veiligheid en goede begeleiding moeten wel gegarandeerd kunnen blijven. Aangezien je hierbij onderhevig bent aan de regels en instructies van je gekozen stageplaats / leerwerkplek hangt dit ook deels af van hun situatie / beslissing.  

Gaan uitwisselingen, stages en projecten met / in het buitenland door? 

We zien internationale ervaringen (zoals Erasmus, stage, (samenwerkings)projecten ...) als een verrijking voor jou als student en voor ons als hogeschool. In de mate van het mogelijke trachten we deze te laten doorgaan, al zijn de mogelijkheden momenteel sterk aan banden gelegd. Voor meer informatie kan je terecht bij ons International Office

Help, ik start voor het eerst in het hoger onderwijs? 

Of je nu eerste-, tweede- of laatstejaars bent: we willen al onze studenten een fijne studententijd bezorgen. Ervaar je onderweg toch problemen en/of kan je je draai niet vinden? No worries, dan gaan we samen op zoek naar oplossingen. AP heeft zoals steeds een heel hulpbataljon aan ondersteuning, begeleiding en aanmoediging voor je klaarstaan.  

Hoe kan ik me inschrijven? 

Inschrijven bij AP kan volledig digitaal. Geen idee waar te beginnen? Check ons online stappenplan

Wanneer start het nieuwe academiejaar?

  • Een gedetailleerd jaaroverzicht per opleiding of departement / School of Arts vind je in de kalenders.
  • Vlot aan je nieuwe studentenleven bij AP beginnen? Check dan zeker ook dit handig overzicht.