Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-studente onderzoekt invloed van corona op studiekeuze

butsaya

In welke mate heeft de coronacrisis invloed op het studiekeuzeproces van jongeren? Met die vraag ging studente Communicatiemanagement Butsaya aan de slag voor haar bachelorproef. 

"In deze coronatijden is het voor studiekiezers helemaal niet simpel om een studiekeuze te maken. Ik vroeg me dan ook af hoe de coronacrisis het studiekeuzeproces nu precies beïnvloedt? Kiezen schoolverlaters een studie op basis van interesse of toch eerder met het oog op werkzekerheid?"

Om dit te onderzoeken werkte Butsaya o.a. een anonieme enquête uit voor secundaire schoolverlaters in de provincie Antwerpen. Daarnaast ondersteunt ze als stagiaire ook de communicatie van het departement Management en Communicatie. "Mijn takenpakket is zeer divers. Zo help ik o.a. mee bij de uitvoering van infomomenten voor studiekiezers zoals de online infodag en campusrondleidingen." 

Zelf heeft Butsaya destijds een studiekeuze gemaakt op basis van haar talenten en passies. Als kind was ze reeds geboeid door de wereld van media en reclame. De brede waaier aan vakken, vele buitenlandse ervaringen en creatieve vrijheid geven haar het besef dat ze een goede keuze heeft gemaakt. Haar opgedane vaardigheden kan ze nu ook toepassen tijdens haar eindwerk.   

Gerelateerde artikels