Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschiedenis

Geschiedenis

De huidige AP Hogeschool als fusiehogeschool is nog relatief jong, maar toch kan de organisatie al bouwen op een veel langere geschiedenis. AP Hogeschool, voluit Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, startte haar eerste opleidingen onder die vlag in het academiejaar 2013-2014. De huidige hogeschool ontstond toen uit de fusie van Artesis Hogeschool Antwerpen en Plantijn-hogeschool van de Provincie Antwerpen.

Artesis Hogeschool Antwerpen werd in 1995 opgericht onder de naam Hogeschool Antwerpen. De hogeschool ontstond toen als fusie en reorganisatie van zestien opleidingsinstituten van het stedelijk onderwijs en het gemeenschapsonderwijs. In oktober 2008 wijzigde de hogeschool haar naam, naar Artesis Hogeschool Antwerpen. Plantijn-hogeschool van de Provincie Antwerpen zag eveneens in 1995 het levenslicht. De hogeschool ontstond toen uit de fusie van provinciale instituten in en rond Antwerpen en het Antwerps Hoger Instituut SPM. Plantijn telde vier campussen in Antwerpen en Boom.

Na de fusie in 2013 bleef AP Hogeschool groeien. In 2017 telde de hogeschool bijna 12.000 studenten. September 2019 bracht opnieuw grote veranderingen in de organisatie. Vanaf het academiejaar 2019-2020 zijn de HBO5-opleidingen en SLO’s immers volledig in het opleidingsaanbod van AP Hogeschool ingekanteld als graduaten. Samen met die inkanteling verwelkomen we heel wat nieuwe studenten en medewerkers in onze rangen. De teller staat intussen op 16.000 studenten.