Na een master aan de KUL in 1985 en een lerarenopleiding volgde Peter een professionele bachelor in Accountancy en Fiscaliteit bij Groep T (UCCL). Later verdiepte hij zich in onderwijsbeleid en behaalde een master in het Onderwijsmanagement in 2007 (UAntwerpen).
Hij was enkele jaren werkzaam in de internationale omgeving van ontwikkelingssamenwerking en kende vervolgens een rijke en gevarieerde onderwijsloopbaan waarbij hij diverse (kader)functies bekleedde. Hij werkte ook als lector en coördinator van de lerarenopleiding in het volwassenenonderwijs. Hij was actief in de resonantiecommissie over de VOET ‘leren leren’. Deze rijke achtergrond maakte de weg vrij om binnen AP Hogeschool aan de slag te gaan met projecten binnen het thema overgang secundair-hoger onderwijs.
Sinds 2008 werkt hij op AP Hogeschool aan verschillende projecten die de aanleiding vormden voor het ontwikkelen van de gebruiksvriendelijke digitale tools Lemo I en II en Kickstart. Het duurzaam vertalen van onderwijsonderzoek en –innovatie naar concrete onderwijscontexten en onderwijsmiddelen is zijn focus.
De kwaliteit van het Lemo-instrument verhogen en onderzoeken hoe op basis van Lemo activiteiten voor leercoaching kunnen worden ontworpen.
Onderzoek naar welke 21st century skills nodig zijn voor de evoluerende arbeidsmarkt, toegespitst op de havengebieden van de interregio Vlaanderen-Nederland.
De ontwikkeling van een schaal ‘Motivatie voor duaal leren’ en de integratie ervan in de leidraad volgens het ICE-model (Intake – Casussen – Exploratie) van het GO! onderwijs.
Dit project wil (jong)volwassenen stimuleren en ondersteunen om hun professionele ontwikkeling op het terrein van soft skills verder aan te pakken. Het project ontwikkelt een vragenlijst aan de hand waarvan ze hun soft skills kunnen evalueren, alsook een feedbacktool die hen zal begeleiden bij de verdere ontwikkeling van deze skills.
360° feedback voor professionele ontwikkeling en leren in hoger onderwijs en werkomgeving
Peter David
leervaardigheden en motivatie
generieke werkkwaliteiten
studiekeuze
SOHO
onderwijsinnovatie SO