Overslaan en naar de inhoud gaan

Kyss - Kickstart Your Soft Skills

kyss logo

De Vlaamse en internationale arbeidsmarkt verandert en innoveert aan een snel tempo. Bedrijven en organisaties moeten continu innoveren om concurrentieel te blijven. Studenten maken de overgang naar de arbeidsmarkt in het beste geval met een toereikende kennisbasis (hard skills). Het zijn echter de soft skills zoals communicatievaardigheden, presentatievaardigheden, luistervaardigheden, probleemoplossend vermogen en zelfsturing die hen in staat stellen om zich blijvend aan de veranderende eisen van hun job aan te passen. Pure kennis en kunde volstaan niet meer om een bloeiende carrière uit te bouwen.

Diverse onderzoeken tonen aan dat het nodig is om nog meer aandacht te schenken aan de ontwikkeling en coaching van soft skills en generieke professionele vaardigheden. Het is dan ook een uitdaging om werkzoekenden en werkenden, met inbegrip van studenten die zich voorbereiden op de instap in de arbeidsmarkt, beter te begeleiden bij de ontwikkeling van soft skills die ze nodig hebben op de werkvloer. 
Kickstart Your Soft Skills (KYSS) wil zowel werkzoekenden met de leeftijd van 18 tot 55+, als studenten in het hoger onderwijs en werknemers die reeds aan het werk zijn in bedrijven en organisaties een vragenlijst en feedbacktool aanreiken om zicht te krijgen op hun soft skills en deze te versterken.

Het project loopt binnen het ESF-programma ‘Innovatie en transnationaliteit’ onder het thema ‘Leven lang leren’ en met een focus op ‘Learning and skills’.