Overslaan en naar de inhoud gaan
expert

Herman Van de Mosselaer

Herman Van de Mosselaer is licentiaat in de psychologische en pedagogische wetenschappen (UGent, 1978). Na een 20-jarige loopbaan als docent onderwijskunde in een lerarenopleiding, werd hij in 1999 diensthoofd onderwijs en kwaliteitszorg en in 2003 diensthoofd onderwijs en onderzoek. In Artesis Plantijn Hogeschool was hij tot aan zijn pensioen projectmanager onderwijsonderzoek. Hij leidde zowel intern als extern gefinancierde projecten.
Herman volgde diverse trainingen, o.m. ook in Solution Focused Theory en behaalde in 2009 na een 2-jarig traject het appreciative inquiry certificate in positive business and society change. Hij was voorzitter, secretaris en lid van verschillende visitatiecommissies. Hij schreef de functionele analyse voor Goleweb, het webbased systeem voor het afnemen van  vragenlijsten en geven van feedback. Hij had ook de leiding over het het Goleweb-team dat de inbedding verzorgt van het gebruik van de Lemo- en Kickstartinstrumenten, zowel in secundaire scholen als in het hoger onderwijs. 
Herman heeft expertise op het vlak van o.m. curriculumontwikkeling, werkvormen en evaluatievormen. Hij publiceerde over democratische vorming, coöperatief leren in een krachtige leeromgeving, assessment in onderwijs, ICT in onderwijs en leercompetenties.

Sinds 1 oktober 2018 is Herman met pensioen.

Projecten