Op onze AP-campussen | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Op onze AP-campussen

Uw leerlingen alvast laten proeven van het hogeschoolleven? Dat kan op vele manieren: kom naar een infomoment, ontmoet onze lectoren, volg een workshop, maak gebruik van onze bibliotheken of kom lunchen in één van onze studentenrestaurants.

 • Openlesdagen

  Tijdens onze Openlesdag op 19 februari 2020 reserveren we de voormiddag voor klassikale bezoeken voor u en uw zesdejaars. 

  Welke opleiding ga ik volgen? Hoe gaat het er in het hoger onderwijs aan toe? En hoe ziet zo’n campus er eigenlijk uit? Laatstejaarsleerlingen stellen zich heel wat vragen. En die kunnen wij beantwoorden. Hieronder een eerste glimp op het aanbod:

  • Algemene infosessie over het hoger onderwijs en hoe leerlingen een goede keuze kunnen maken.
  • Workshops of echte lessen in kleine groepen over een opleiding naar keuze.
  • Napraten met een hapje en een drankje.
 • Workshops

  Een aantal opleidingen en departementen binnen AP bieden workshops aan, zowel op locatie als op één van onze campussen. Hieronder vindt u een overzicht de verschillende workshops die we aanbieden. Interesse? Vul het contactformulier in en een van onze collega’s neemt contact met jullie op.

 • Burgerschap Olympiade

  Op 26 april vindt bij AP de kick-off plaats van de Burgerschap Olympiade, een pluralistische wedstrijd voor secundaire scholen van alle onderwijsnetten. Georganiseerd door Vlaamse Scholierenkoepel, Nascholingsinstituut Levensbeschouwelijke Vakken, KUULA Instituut voor Democratisch Burgerschap en AP Hogeschool Antwerpen.

 • Inspiratieavond 7 november

  Bent u een studiebegeleider, leraar of directielid bij een secundaire school? Kom dan zeker langs op onze studiedag op donderdag 8 november. Centraal thema van onze inspiratieavond dit jaar is 'Crisis of kans: de school in het oog van de storm'. Calamiteiten, actuele thema's of maatschappelijke gevoeligheden kunnen vanuit het niets een mediastorm ontketenen. 

Rondleiding op een campus

Bezoeken jullie graag met de klas een van onze campussen? Geen probleem! Vul het aanvraagformulier even in, en één van onze collega's neemt contact op om verdere afspraken te maken.

Welke campus zou u graag bezoeken?

Rondleiding in een bibliotheek

Boek een rondleiding met de klas om meer te leren over de werking van de bib. We brengen uw leerlingen bij hoe ze opzoekwerk kunnen verrichten voor eindwerken of andere zaken. Wist u trouwens dat de bibliotheken ook open zijn voor derdegraadsstudenten van het Secundair Onderwijs. Bekijk op de bibliotheekpagina welke bibliotheek het beste aansluit bij de interesses van uw studenten.

Welke bibliotheek zou u graag bezoeken?

Kom lunchen in een AP-campus

Bent u met de klas in Antwerpen en zoekt u nog een plek om de eigen lunch ongedwongen op te eten? Eén adres: de AP-campus van jullie keuze. De cafetaria's van al onze campussen staan ter beschikking van u en uw klas. Hieronder vindt u een overzicht van al onze campussen, dus bekijk even welke campus op jullie route ligt. Vul het aanvraagformulier even in, en één van onze collega's neemt contact met u op.

2015116 Campus Spoor Noord_Noorderplaats (11).jpg

In welke campus zou u willen lunchen?

Onze Campussen

Onze campussen