Overslaan en naar de inhoud gaan

Workshops voor leerlingen

Bent u op zoek naar een toffe praktijkgerichte onderwijsactiviteit voor uw leerlingen? Hieronder kan u inspiratie opdoen. Wij delen graag onze ervaring en expertise met het onderwijsveld.

Bouw je IoT-applicatie

Tijdens deze workshop leer je data van zelf aangesloten sensoren via een zelfgemaakt netwerk door te sturen naar een zelfgemaakte webapplicatie. We zorgen voor een aanpak op maat van jouw interesses en competenties.

Aan de slag met radio

Duik onze radiostudio in en maak zelf een radioprogramma!

Workshops Landmeten

We organiseren 4 workshops landmeten voor leerlingen uit het zesde jaar. 

Voedingshygiëne in de praktijk

Leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken rond voedingshygiëne.

Virtueel 3D-bedrijfsautomatisatie

In deze workshop gaan we leerlingen vanuit een virtuele 3D-omgeving interactief software leren ontwikkelen. Dit aan de hand van realistische bedrijfsopdrachten. Wat ze ontwikkelen, kunnen ze virtueel testen en in dienst stellen.

Interactief groepsbezoek rond veiligheid

In onze didactische ruimtes ontdek je meer rond welzijn op het werk en veiligheid thuis. Je hebt keuze uit 7 verschillende modules.

Tussen lucht en olie

Tijdens deze workshop maak je kennis met de opleiding elektromechanische systemen en gaan we dieper in op de Hydropneumatica.

Workshops Seksuele Voorlichting

Onze studenten Vroedkunde geven als deel van hun opleiding gratis workshops Seksuele Voorlichting voor leerlingen uit de lagere school of de eerste jaren van het secundair onderwijs. Een sessie van goed anderhalf uur (100 minuten) aanvragen kan telkens tot 15 november via opleidingshoofd Eveline Mestdagh via eveline.mestdagh@ap.be.

Workshop EHBO

Deze workshop is een vorming rond reanimatie en EHBO. Deze workshops worden telkens gegeven door enkele derdejaarsstudenten van de opleiding met ondersteuning van een docent. De twee workshops nemen een drietal uren in beslag. Er wordt per workshop 75 minuten voorzien, met telkens een pauze van 15 minuten tussen de workshops. Deze kunnen parallel gegeven worden of voor de voltallige klas, afhankelijk van het aantal leerlingen

Diversiteit

Door middel van een actieve workshop leren de studenten zich op een veilige en comfortabele manier inleven in anderen, gaan ze situaties vanuit een andere bril bekijken en durven ze nadenken over hun eigen referentiekader én dat van anderen. 

Digitale workshop veiligheid

Aan de hand van concrete voorbeelden en beeldmateriaal leert de jongere bewuster om te gaan met gevaren en risico’s in zijn of haar omgeving.

Netwerken simuleren

In deze workshop ga je aan de slag met het programma Packet Tracer Dit is een simulatietool uit het graduaat Systeem- en Netwerkbeheer waarmee je netwerken bouwt, configureert en test. 

CSI: DNA-vingerafdruk maken

DNA is bij iedereen 99,5% identiek.  Hier en daar zitten er echter kleine verschillen verborgen, die maken dat het DNA van ieder mens uniek is. Tijdens deze workshop leer je een DNA-vingerafdruk of DNA-profiel maken.

Sociaal Werk - Krachtgericht Werken

Aan de hand van een realistische praktijkopdracht ontdekken vijfde- of zesdejaarsleerlingen 'krachtgericht werken', een basis in het sociaal werk. Achteraf leggen we de link met het boeiende en uitgebreide beroepenveld van de sector, en welke rol zij hierin kunnen spelen.

Themaworkshop Orthopedagogie

Interactieve groepsoefening rond een van onze thema's dat u zelf kiest uit een lijst van mogelijkheden 

Chemie doen!

Wil u de liefde voor wetenschappen bij uw leerlingen aanwakkeren door te doen? 

Onderhoudsactiedagen

Aan de hand van een aantal praktische proeven voor leerlingen Mechanica-Elektriciteit inzicht in actuele technieken rond voorspellend of predictief onderhoud.

Energiedagen

Uw leerlingen Elektrotechnieken en Elektrische installatietechnieken bestuderen het werkingsprincipe van een warmtepomp en krijgen inzicht in de werking van een warmtekrachtkoppeling (WKK) en zonne-installatie.

Draadloze Energieoverdracht

Leer op deze hands-on workshop hoe je een elektromagnetisch veld opwekt waarmee je op afstand een led-lampje kan laten branden.

Bib leren gebruiken voor GIP

Je geïntegreerde proef (GIP) uitwerken en wetenschappelijk onderbouwen: dit staat of valt met het gebruik van correct wetenschappelijke bronnen. We leren je hoe.

Bouw je eigen filmzoek-app

Tijdens deze "hands-on" workshop ontdekken we de verschillende web-technologieën waarmee websites en webapps worden gebouwd. We maken gebruik van een online film-bibliotheek en voorzien een grafische schil om onze filmzoek-app vorm te geven. 

Kennismaking met de industrie

Bij elke 'automatisering' komt een stuk regeltechniek kijken en het doel van een regelkring bestaat erin het systeem 'automatisch' te laten werken. In deze workshop kom je te weten hoe we dit praktisch aanpakken met een PLC, een programmeerbare besturing.

Kennismaking met koeltechniek

In deze workshop leer je de basisconcepten van HVAC en maak je een eerste contact met moderne industriële en residentiële HVAC-installaties. Na een introductie over koelprocessen voer je conditiemetingen (druk, temperatuur) uit in een koelinstallatie.

Wie is de vroedvrouw en wat doet ze?

De vroedvrouw doet veel meer dan enkel baby's verzorgen. In deze workshop op maat van het doelpubliek, maken je leerlingen kennis met de vroedvrouw en haar werk.

VCA Examen

Je kan bij ons terecht voor Basisveiligheid VCA-examens, VOL-VCA examens en een opleiding Train de opleider VCA.

Vragen of suggesties?