Workshops voor leerlingen | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Workshops voor leerlingen

Bent u op zoek naar een toffe praktijkgerichte onderwijsactiviteit voor uw leerlingen? Hieronder kan u inspiratie opdoen. Wij delen graag onze ervaring en expertise met het onderwijsveld.

Vragen of suggesties?

Ontwikkel je eigen Tetris-spel

In deze workshop ontwikkel je je eigen Tetris-spel met behulp van de ontwikkelingstaal Javascript. Personaliseer jouw zelfgemaakte Tetris-spel met aangepaste kleuren, gedrag en bewegingen. Javascript is de populairste front-end ontwikkelingstaal en vormt de basis van de meest actuele frameworks in webontwikkeling.

Laser Arduino

Na deze workshop begrijpen je leerlingen hoe informatie door het internet reist. In deze workshop bekijken we hoe we door middel van laserstralen informatie kunnen doorsturen van a naar b. Het is een oefening met een dubbel doel: enerzijds leren de leerlingen bij over het computerplatform Arduino en laserleds, en ook tegelijk iets over communicatieprotocollen.

System on Chip on FPGA

In deze workshop leer je op een eenvoudige manier de mogelijkheden van de FPGA kennen, van zeer eenvoudige schakelingen tot een volledige System-on-Chip.

Aan de slag met radio

Duik onze radiostudio in en maak zelf een radioprogramma!

Workshops Landmeten

We organiseren 4 workshops landmeten voor leerlingen uit het zesde jaar. 

Voedingshygiëne in de praktijk

Leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken rond voedingshygiëne.

Aan de slag als maatschappelijk assistent

Aan de hand van een realistische praktijkopdracht ontdekken leerlingen het boeiende beroepenveld van Sociaal Werk.

Dive into my world (VR-experience)

Hoe kan je een verhaal vertellen in 360°-video of virtual reality? Deze workshop geeft een rondleiding in het state-of-the-art immersive lab van AP, en laat je leerlingen experimenteren met virtual reality en immersie.

Maak je eigen Instagram-app

React Native is een platform om mobiele applicaties te ontwikkelen via de programmeertaal Javascript. Je leerlingen kunnen van start gaan op hun eigen laptop. Ze krijgen een introductie in een moderne aanpak voor front-end mobile en web development applicaties en gaan naar huis met hun eigen ontwikkelde app.

Het (on)veilige internet

Hoe veilig zijn we op het internet? Verdiep uw leerlingen uit het secundair onderwijs in veiligheid en privacy op het internet.

LeSTAR: hoe maak je een satelliet?

In deze workshop krijg je het systeemontwerp te zien voor een educatieve satelliet met een biologische lading. Er wordt uitgelegd hoe je start aan een ruimtevaartproject en wat mogelijke obstakels kunnen zijn.

Chemie doen!

Wil u de liefde voor wetenschappen bij uw leerlingen aanwakkeren door te doen? 

Onderhoudsactiedagen

Aan de hand van een aantal praktische proeven voor leerlingen Mechanica-Elektriciteit inzicht in actuele technieken rond voorspellend of predictief onderhoud.

Energiedagen

Uw leerlingen Elektrotechnieken en Elektrische installatietechnieken bestuderen het werkingsprincipe van een warmtepomp en krijgen inzicht in de werking van een warmtekrachtkoppeling (WKK) en zonne-installatie.

Bib leren gebruiken voor GIP

Je geïntegreerde proef (GIP) uitwerken en wetenschappelijk onderbouwen: dit staat of valt met het gebruik van correct wetenschappelijke bronnen. We leren je hoe.