Overslaan en naar de inhoud gaan

In de klas

Bent u leerkracht in het lager of secundair onderwijs en op zoek naar wetenschappelijke inspiratie of materiaal? Dan bent u bij AP Hogeschool aan het juiste adres. Toch niet gevonden wat u zocht? Laat het ons weten.

Workshops

Workshop EHBO

Onze studenten Verpleegkunde geven als deel van hun opleiding gratis workshops EHBO. Wil je jouw leerlingen graag een EHBO-sessie van 1 uur aanbieden? Contacteer dan opleidingshoofd Eva Van der Linden per mail via eva.vanderlinden@ap.be

Workshops Seksuele Voorlichting

Onze studenten Vroedkunde geven als deel van hun opleiding gratis workshops Seksuele Voorlichting voor leerlingen uit de lagere school of de eerste jaren van het secundair onderwijs.. Een sessie van anderhalf uur aanvragen kan via opleidingshoofd Eveline Mestdagh via eveline.mestdagh@ap.be.

Materiaal voor in de klas

Aan de slag met techniek

AP Hogeschool stelt dankzij de Talentenfabriek gratis een basispakket techniekmateriaal ter beschikking aan leerkrachten. Het omvat onder meer robots en timmermateriaal.

Zepen maken

Schotel uw leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs dit uitdagend chemisch project voor. Maak hen op een praktische en concrete manier enthousiast over wetenschap.

Kinderrechten

Ga met uw leerlingen secundair onderwijs aan de slag rond kinderrechten. Wij bieden drie werkboekjes en een begeleidershandleiding aan.

Wetenschap & techniek in het lager

Op zoek naar tips & tricks voor wetenschap en techniek in het lager onderwijs? Wij bieden een brochure aan die antwoorden bevat op de vragen: wie, wat, hoe? Waarom wel of waarom niet? 

Vragen of suggesties?