Overslaan en naar de inhoud gaan
project

Povigo

Onze maatschappij wordt meer en meer geconfronteerd met burn-out of daaraan gerelateerde ziektebeelden. Dit impliceert een gigantische maatschappelijke kost. Ervaring en onderzoek leren dat hoe sneller mensen met een burn-out terug aan de slag gaan, hoe groter de kans is op een duurzame terugkeer naar de arbeidsmarkt. Kwaliteitsvolle begeleiding is daarbij zeer belangrijk, zowel therapeutische begeleiding als job-begeleiding.

OO_Povigo_paginafoto.pngHet ESF-project 'Povigo' vertrekt vanuit het standpunt dat mensen sneller en duurzamer aan het werk kunnen, wanneer ze hun ontwikkelproces in relatie tot de arbeidsmarkt zelf in handen kunnen nemen. Dit houdt onder meer in dat ze zelf de focus van dit proces kunnen kiezen, dat ze zichzelf kunnen opvolgen en dat ze hulp kunnen vragen wanneer ze dat noodzakelijk achten. Het project wil daarom werk maken van het introduceren van een digitale self-service die mensen met een burn-out versterkt in het proces om opnieuw stappen in de richting van de arbeidsmarkt te zetten. Deze self-service haakt als digitaal verlengstuk in op bestaande begeleidingstrajecten. De inhoudelijke focus van het ontwikkeltraject ligt bij soft skills. De redenering daar is dat het ontwikkelen van de nodige soft skills het competentiegevoel of het zelfvertrouwen bij gebruikers verhoogt, waardoor opnieuw aan het werk gaan of heroriënteren minder een drempel vormt. Bij het ontwikkelen van de digitale self-service wordt de methodiek van service design gehanteerd.

De AP Hogeschool Antwerpen werkt in dit ESF-project samen met het softwarebedrijf Kunlabora en de begeleidingsdienst Groep INTRO. De cel onderwijsonderzoek levert expertise rond soft skills, motivatie en feedback.

Meer info? Surf naar http://www.povigo.be