Overslaan en naar de inhoud gaan
expert

Amber Hoefkens

Amber Hoefkens is professioneel gepassioneerd door learning analytics, datavisualisatie, datageletterdheid en soft skills.

Amber is onderzoeker binnen het Onderzoekscentrum een Leven lang Leren en Innoveren (OLLI), waar ze ook coördinator is van het speerpunt ‘Leren en ontwikkelen met behulp van data’.  

Na de afronding van haar master in de Communicatiewetenschappen, afstudeerrichting Mediastudies (Universiteit Antwerpen), startte Amber in 2015 als onderzoeker bij marktonderzoeksbureau GfK. Hier lag de focus voornamelijk op sociale en strategische overheidsprojecten. Sinds 2019 is ze als onderzoeker aan de slag bij AP Hogeschool. Ze startte op projecten rond soft skills, en meer bepaald de meting en ontwikkeling van soft skills bij studenten hoger onderwijs, werkzoekenden en werknemers. Haar interesse breidde zich al snel uit naar datavisualisatie, datageletterdheid, learning analytics en effectieve feedback(dashboards).

Als speerpuntcoördinator tracht ze het speerpunt ‘Leren en ontwikkelen met behulp van data’ verder uit te bouwen. Binnen dit speerpunt ondersteunen we organisaties op vlak van data-interpretatie en de formulering van data-gedreven acties, om zo het leereffect van hun data te vergroten. We zetten hiervoor in op de verhoging van datageletterdheid bij gebruikers, het (samen) ontwikkelen van relevante en gebruiksvriendelijke datavisualisaties en dashboards en de koppeling van analyses aan bruikbare feedback en interventies.

Projecten