Graduaat Maatschappelijke Dienstverlening | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatschappelijke Dienstverlening

  Troeven

  • Je staat steeds met beide voeten in de praktijk.
  • Na de opleiding kan je meteen concreet aan de slag of doorstromen naar bacheloropleiding in huis.
  • Je volgt les middenin je werkveld; een grootstad met heel wat diversiteit.
  • We werken elk semester in leergroepen, waardoor theorie en praktijk altijd heel nauw met elkaar verweven zijn.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. De graduaatsopleiding Maatschappelijke Dienstverlening wordt aangeboden in een dagtraject.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Maatschappelijke Dienstverlening omvat 120 studiepunten. Als je het model-traject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag 

  Met je graduaatsdiploma Maatschappelijke Dienstverlening kan je meteen aan de slag in de welzijnssector. Onder andere bij CAW, diensten voor thuiszorg, buurt- en wijkwerking, crisisopvangcentra, ziekenhuizen, … 

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgtraject aan de AP Hogeschool. Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleiding Sociaal Werk (afstudeerrichting Maatschappelijk Werk) is een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten behaal je een bachelordiploma Sociaal Werk.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Spoor Noord - Noorderplaats in Antwerpen.