Overslaan en naar de inhoud gaan

Blikopener - partners in innovatie

Ontsluiting van de innovatiekennis bij de hogescholen

Meer dan tweeduizend gemotiveerde onderzoekers van de Vlaamse hogescholen verrichten praktijkgericht onderzoek en stellen hun opgebouwde kennis en expertise ter beschikking. Ook AP helpt u graag verder bij de speurtocht naar oplossingen van praktijkgerichte problemen of vraagstellingen.

Dankzij het BLIKOPENER-project van het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) kan AP Hogeschool binnen haar expertisedomeinen vrijblijvend een aantal dienstverlenende activiteiten aanbieden zoals ondersteuning bij de vraagarticulatie van een probleem, eerstelijnsadvies of je in contact brengen met een aantal geschikte partijen om oplossingen te ontwikkelen. 

De 7 multidisciplinaire thema’s binnen AP

  • Hogescholen informeren en communiceren over de laatste nieuwe trends, technologieën en best practices. Ze triggeren bedrijven en social profit organisaties om met hun innovatieve ideeën aan de slag te gaan.

  • Bedrijven en organisaties krijgen ondersteuning bij het SMART-definiëren van de vraag– of probleemstelling. De doelstelling, de doelgroep, de planning van de activiteiten en de mogelijke financiering worden besproken.

  • Een expert van de hogeschool geeft inhoudelijk advies over het thema en biedt een overzicht van de mogelijke samenwerkingsvormen en subsidiemogelijkheden.

  • Hogescholen bieden informatie en concreet advies aan over de samenwerking met de hogescholen of andere leden van het VLAIO Netwerk en over het instrumentarium van VLAIO of andere financieringskanalen.