Overslaan en naar de inhoud gaan

Blikopener - partners in innovatie

Ontsluiting van de innovatiekennis bij de hogescholen

Meer dan tweeduizend gemotiveerde onderzoekers van de Vlaamse hogescholen verrichten praktijkgericht onderzoek en stellen hun opgebouwde kennis en expertise ter beschikking. Ook AP helpt u graag verder bij de speurtocht naar oplossingen van praktijkgerichte problemen of vraagstellingen.

Dankzij het BLIKOPENER-project van het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) kan AP Hogeschool binnen haar expertisedomeinen vrijblijvend een aantal dienstverlenende activiteiten aanbieden zoals ondersteuning bij de vraagarticulatie van een probleem, eerstelijnsadvies of je in contact brengen met een aantal geschikte partijen om oplossingen te ontwikkelen. 

De 9 multidisciplinaire thema’s binnen AP

 

intakegesprek.png
 
Intakegesprek

Op zoek naar een antwoord op jouw probleem of uitdaging? Neem contact op met onze experten en ga in gesprek met hen! Zij leggen je uit welke mogelijkheden er zijn om jouw uitdaging aan te pakken en wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen.
 

 

eerstelijnsadvies.png
 
Adviesverlening

Met voldoende informatie kunnen we jou gratis adviseren hoe je organisatie het best de uitdaging aanpakt. We doen dit op basis van een individuele analyse en gesprek, of verwijzen je naar beschikbaar materiaal of opleidingen. Indien je uitdaging niet meteen opgelost kan worden, bekijken we of we een bredere samenwerking kunnen opzetten. Dit kan gaan om een contractueel onderzoek, deelname aan een gesubsidieerd onderzoek, of een studentenproject- of stage...

BO_Doorverwijzen.png

   
Doorverwijzing

Indien onze eigen experten je niet kunnen verder helpen met je uitdaging, verwijzen we je door naar andere partners in ons netwerk die je verder kunnen bijstaan.

 

 

ideeverkenning.png
Ideeverkenning

Onderzoek aan de hogeschool is inherent gericht op het werkveld en tracht actuele noden bij organisaties op te sporen en te ondersteunen. Daarom gaan we in gesprek met werkveldpartners om onze onderzoeksprojecten zo volledig en correct mogelijk uit te voeren. Wil je bijdragen aan een startend of lopend project? We horen graag jouw mening en ervaring!

 

thematische_sessies.png

   
Thematische sessie

Om interactie en kennisdeling tussen verschillende actoren in het werkveld te stimuleren organiseren we  regelmatig thematische sessies om samen na te denken over bepaalde problematieken. Op deze manier  bieden we inspiratie aan het werkveld en genereren we ideeën voor toekomstige onderzoeksprojecten.