Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidsinstituut

Je kent ons van onze opleidingen preventieadviseur of onze VCA-examens, maar we zijn zoveel meer dan dat. Neem gerust een kijkje in ons aanbod. In ieder geval: welkom in ons open en warme huis!

Opleidingsaanbod

Open aanbod

Kwaliteitsvolle vormingen tot preventieadviseur of veiligheidscoördinator, VCA-opleidingen, praktijkgerichte themadagen rond veiligheid, maar ook verfrissende bijscholingen voor wie professioneel met welzijn bezig is. Ontdek ons aanbod hier.

Opleidingen op maat

Iets extra of anders nodig dan wat je in ons open aanbod vindt? Dan kunnen we je ook van dienst zijn met opleidingen op maat van jouw bedrijf. Neem contact op, we bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Interactieve belevingsruimte

Veiligheid maar saaie materie? Dan ben je nog niet in onze interactieve belevingsruimte geweest! Een groepsbezoek met je school, bedrijf of socio-economische organisatie zal je nog lang bijblijven. 

VCA-examencentrum

Inschrijven voor VCA-examen

Schrijf jezelf of medewerkers in voor het VCA-examen. In ons examencentrum of op jouw locatie.

Voorbereiden op VCA-examen

Naast opleidingen, kan je bij het Veiligheidsinstituut ook terecht voor andere ondersteuning ter voorbereiding op een examen VCA.

Duplicaat VCA-diploma

Ben je jouw VCA-diploma kwijt? Hier kan je een duplicaat aanvragen.

Support

Informatiecentrum

Heb je vragen over welzijn op het werk? De medewerkers van het informatiecentrum staan voor je klaar. 

Publicaties

Ontdek een schat aan informatie over welzijn op het werk zoals handboeken, brochures en ook onze steeds groeiende online Spot-op kennisdatabank

Didactische hulpmiddelen

Breng je preventieboodschap met onze didactische hulpmiddelen in de klas. Je kan er als leerkracht onmiddellijk mee aan de slag.

Boek Welzijn op het Werk

Deze  nieuwe editie van Welzijn op het werk bestaat uit 3 boekdelen – in totaal 1.100 pagina's – en een brochure met de structuur van de codex en welzijnswet. De boeken en de brochure zitten samen in een handige verzamelbox.

Nieuwsbrief

Interesse om op de hoogte te blijven van ons aanbod? Schrijf je dan in op één van onze nieuwsbrieven.

  • Aanbod voor de preventieprofessional: een maandelijks overzicht van bijscholingen en initiatieven rond welzijn op het werk. Bekijk hier een voorbeeld
  • Aanbod voor de leerkracht: een tweemaandelijks overzicht van initiatieven en informatie voor in je klas en/of je school (doe-koffers, lespakketten, groepsbezoeken,...). Bekijk hier een voorbeeld.

Over ons

Het Veiligheidsinstituut is een toonaangevend kennis- en doecentrum m.b.t. welzijn op het werk én veiligheid thuis. Sinds 2021 maken we deel uit van AP Hogeschool.

Campus Lange Nieuwstraat

Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen

Tel. +32 3 220 54 00

Extra informatie

Deze campus huisvest:

  • Algemeen onthaal AP: info@ap.be
  • Veiligheidsinstituut: veiligheidsinstituut@ap.be
  • Inovant: inovant@ap.be

Openingsuren onthaal
maandag: 8:00-17:00
dinsdag: 8:00-17:00
woensdag: 8:00-17:00
donderdag: 8:00-17:00
vrijdag: 8:00-17:00
zaterdag: Gesloten
zondag: Gesloten
Naar Locatie