Overslaan en naar de inhoud gaan

Microcredential Toegepaste Psychologie

Wil jij graag up to date blijven over je vakgebied? Of heb je interesse in psychologie? Dan zijn onze microcredential iets voor jou!

Wil jij graag up to date blijven over je vakgebied? Of heb je interesse in psychologie? Dan zijn onze microcredentials iets voor jou.

Microcredential Kennismaking

Altijd al meer willen weten over Psychologie? Wil je een verkennende blik werpen op dit boeiende vakgebied? En heb je al een diploma secundair onderwijs op zak? Dan is de cluster Kennismaking een goede start! Je kan zo inzicht krijgen in het gedrag van anderen en jezelf, het effect van groepen op het individu, de ontwikkeling van de mens en/of je communicatieve vaardigheden verbeteren.
Je kiest zelf welke en hoeveel vakken je in je programma opneemt en over hoeveel jaar je dit spreidt. Bepaal dus zelf je vakkenpakket door verschillende micro degrees of vakken uit onderstaande tabel te combineren. Voor elk vak dat je behaalt, krijg je een creditbewijs.

Microcredential

Studiepunten

Semester

Lesavonden

Algemene psychologie

3

1

4

Positieve psychologie 

3

1

4

Sociale psychologie

3

1

4

Communicatie

6

1

10

Levenslooppsychologie

3

2

6

Persoonlijkheidspsychologie

3

2

4

 

Voor meer informatie over deze vakken, ga je naar ects.ap.be, en klik op een van bovenstaande vakken.


Als je geslaagd bent voor alle vakken ontvang je een creditbewijs. Smaakt het microcredential naar meer? Dan kan je nog voor een bachelor in de Toegepaste Psychologie gaan en een vrijstelling aanvragen voor de reeds behaalde vakken.

 

Micro Degree HR


Heb je een uitgesproken interesse in Soft HR en reeds een diploma hoger onderwijs op zak? Of beschik je over een diploma secundair onderwijs én een eerste werkervaring binnen een HR dienst? En herken jij jezelf in onderstaande omschrijving?


       Je wil je verdiepen in soft HR.
       Je hebt interesse in werving en selectie, communicatie en training.
       Je hebt interesse om te werken op een personeelsdienst in een organisatie.
       Je hebt een passie om te werken met mensen.
       Je wil meer te weten komen over burn-out, pesterijen, diversiteitsbeleid, inclusieve werkomgeving, individuele aanpassingen op de werkvloer en zo meer;
       Je wil ad hoc de aangereikte theorie uit de micro degree integreren in de praktijk.


Dan is de microcredential HR een sterke aanvulling op jouw kennis en interesse.


Een duurzaam HR-beleid uitwerken in een organisatie staat dezer dagen centraal samen met het uitwerken van strategieën om de War for Talent het hoofd te bieden. Deze microcredential geeft jou de skills en tools om hier een bijdrage aan te leveren als HR-medewerker binnen jouw organisatie. De focus ligt op werken met mensen, zowel op individueel niveau als in groep. Je wordt ondergedompeld in verschillende relevante vakken die je zowel een theoretisch als praktisch fundament bieden om hiermee aan de slag te gaan tijdens en na het volbrengen van de microcredential HR. 


Deze microcredential omvat 36 studiepunten en bestaat uit vakken uit de opleiding Toegepaste Psychologie. Verschillende HR-partners uit het werkveld hebben een bijdrage geleverd aan het inhoudelijk vormgeven van deze microcredential. 

De microcredential kan gevolgd worden binnen een traject van één academiejaar of kan gespreid worden over meerdere academiejaren. Je volgt ’s avonds les van 18h tot 22h. Als je de microcredential binnen één academiejaar wil voltooien, heb je gemiddeld 2 tot 4 avonden les per week. 

Microcredential 

Studiepunten

Semester

Lesavonden

Communicatie

6

1

10

Psycho-educatie en training 

6

1

7

Mens en werk 3

3

1

4

Mens en werk 2

6

1

7

Mens en werk 1

6

2

7

Gedragsverandering

3

2

4

Coaching en counseling

6

2

10

 

Voor meer informatie over deze vakken, ga je naar ects.ap.be, en klik op een van bovenstaande vakken.


Als je geslaagd bent voor alle vakken ontvang je een creditbewijs. 


Praktisch

Als je geslaagd bent voor alle opleidingsonderdelen ontvang je een creditbewijs. Smaakt het micro degree naar meer? Dan kan je nog voor een bachelor in de Toegepaste Psychologie gaan en een vrijstelling aanvragen voor de reeds behaalde vakken.

Locatie

Campus Spoor Noord - Noorderplaats
Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen 

Interesse? 

Ben je geïnteresseerd in één van onze micro degrees? Stuur dan een e-mail naar de trajectbegeleider Toegepaste Psychologie (trajectbegeleiding.tp@ap.be). Zo kunnen we meteen nagaan welk microcredential het best bij jou past.