Iets voor jou?
Jij wil van gezonde voeding je beroep maken. en wordt er enthousiast van om anderen aan een meer evenwichtige levensstijl te helpen. Jij wil de voedingsfabels en -mythes kunnen onderscheiden van de gezonde waarheid. Toekomstige ouders advies geven over voeding tijdens de zwangerschap, een specifiek medisch dieet uitdokteren, binnen een vooropgesteld budget puzzelen met gezonde en gevarieerde menu’s voor een bedrijfsrestaurant, als expert optreden in de voedingssector, … overal waar over voeding wordt gesproken, kan jij je stem laten horen.
Wat leer je?
- Alles over voeding en gezondheid: van de kleinste voedingsstoffen over industriële voedingsmiddelenproductie tot specifieke medische diëten
- De opleiding is wetenschappelijk onderbouwd en leert je kritisch denken en handelen.
- Soft skills zoals communiceren, samenwerken, rapporteren
- Managementcompetenties zoals tijdsmanagement, marketing, zelfsturing, ondernemen, werken in team.
Wie word je?
Als afgestuurd diëtist-voedingsdeskundige zit je in een goede positie op de arbeidsmarkt. Wist je dat je de beschermde titel van diëtist enkel officieel mag gebruiken met een bachelordiploma Voedings- en Dieetkunde? Dankzij de doorlopende vernieuwing van de opleiding, ben je bovendien ook klaar voor het constant veranderende werkveld van de diëtist.
Jouw wetenschappelijk onderbouwde kennis en advies is welkom in verschillende sectoren. Zo kan je in een ziekenhuis of zorginstelling patiënten met individuele voedingsbehoeftes begeleiden. Misschien sta je straks in voor de kwaliteitsbewaking voor een voedingswarenproducent of stuur je bij een cateringbedrijf de grootkeuken aan? Of je werkt mee aan een nieuwe campagne rond gezonde voeding.