Overslaan en naar de inhoud gaan

Twijfels over je niveau van chemie of wiskunde? AP helpt je met overstap van het secundair

wetenschappen

De overstap van het secundair onderwijs naar de hogeschool is voor veel studenten een grote verandering. De opleidingen Biomedische Laboratoriumtechnologie, Chemie en Voedings-en Dieetkunde hebben een sterk wetenschappelijk karakter en trekken studenten uit verschillende vooropleidingen aan. Heb je twijfels of je tijdens je vooropleiding wel voldoende kennis van chemie of wiskunde hebt opgedaan? Geen nood! We willen je zo goed mogelijk ondersteunen bij deze overstap.

Instapproeven

We organiseren vrijblijvende instapproeven chemie, wiskunde en taal om in te schatten of je voldoende basiskennis hebt opgedaan. Je voorkennis chemie kan je bovendien al digitaal toetsen nadat je de voorinschrijving via de website in orde gebracht hebt.

Zomercursus chemie

Is je voorkennis chemie beperkt, of beheers je het jargon onvoldoende? Dan kan je de belangrijkste begrippen al eens opfrissen nog voor de lessen starten tijdens onze zomercursus chemie. Deze vindt plaats in augustus en september, vlak voor de start van het academiejaar. Hier kan je voor inschrijven nadat je de inschrijving aan de hogeschool in orde gebracht hebt.

Chemie op eigen tempo

Ook tijdens het jaar kan je je kennis nog bijspijkeren, en dat op eigen tempo. We bieden namelijk een digitaal pakket aan, waarmee je je kennis rond chemie op peil kan brengen en houden.

Bijspijkerlessen wiskunde

Is je wiskundeniveau nog niet voldoende? Ook dan komen we met een positieve boodschap: tijdens de eerste zes weken werken we qua oefeningen met verschillende tempo's in de les. Gedurende die periode, kunnen studenten met een online pakket op eigen tempo wiskunde oefenen.

Lessen persoonlijke ontwikkeling

De stap van secundair naar hoger onderwijs is niets om schrik van te hebben, maar ook niet te onderschatten. Daarom organiseren we ook lessen persoonlijke ontwikkeling: wat wordt er van mij verwacht en hoe bereik ik me erop voor? We leren je alles over zelfsturing, planning, hoe je optimaal studeert, ...

Monitoraat

Dankzij het monitoraat krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen en meer uitleg te krijgen over de basiswetenschappen uit de lessen.

Studie- en studentenbegeleiding

Bij AP sta je er nooit alleen voor. Onze studie- en studentenbegeleiders staan altijd voor je klaar als je begeleiding nodig hebt bij het studeren of plannen. Ze vormen een aanspreekpunt bij persoonlijke moeilijkheden, en staan klaar met hulp bij het aanvragen van individuele aanpassingen voor studenten met specifieke noden.

Gerelateerde artikels