Overslaan en naar de inhoud gaan

Student-ondernemer in the spotlight: Eva De Voeght

student-ondernemer studeren en ondernemen jonge ondernemer ondernemerschapap hogeschool antwerpen danded vzw manon lefevere

Eva De Voeght combineert haar bachelor Communicatiemanagement met La Lemoona. Met deze homemade limonade boordevol natuurlijke ingrediënten biedt ze een lekker en gezond alternatief voor frisdrank. Hoewel haar onderneming nog vrij pril is, kan ze toch al op heel wat successen klinken. 

Hoe is jouw ondernemersdroom gestart? 

Ik ben een echte nature lover. Een tijdje terug sloeg ik aan het experimenteren met drankjes op basis van natuurlijke ingrediënten. Mijn omgeving was meteen dolenthousiast en algauw was mijn eigen limonademerk La Lemoona geboren. 

Met mijn eerste ladingen limonade ben ik naar beurzen en marktjes getrokken. Daar deelde ik proevertjes en visitekaartjes uit, en kon ik gelukkig snel geïnteresseerden en kopers aantrekken. Ook social media is onmisbaar als ondernemer. Via mijn kanalen probeer ik leuke en inspirerende content mét een persoonlijke touch te creëren. Het is erg belangrijk om met een persoonlijk gezicht en verhaal uit te pakken. 

Intussen verkoop ik mijn limonade online en via een aantal vaste verkooppunten zoals een lunchbar, een yogastudio ... In de lokale frituur komen mensen blijkbaar zelfs speciaal langs voor mijn lavendellimonade, dus da's zeker fijn om te horen.  

Kan je jouw onderneming even kort toelichten? 

Mijn limonade bevat natuurlijke smaken zoals lavendel, kamille, munt, gember, appel ... Puur natuur of in verrassende combinaties. Echt homemade ook! Ik gebruik heel wat ingrediënten uit mijn eigen tuin en ben dagelijks bezig met brouwen, bottelen, en nieuwe recepten uittesten. 

Heb je nog een tip voor (toekomstige) student-ondernemers? 

Ondernemen kost inderdaad veel tijd en energie, maar ik geniet en leer er enorm veel van. Het is vooral een kwestie van focus houden en efficiënt plannen en werken, en mijn studies hebben ook sowieso altijd voorrang. Informeer ook zeker eens over extra ondersteuning. Binnen de bachelor Communicatiemanagement kan ik via een Zelfstandig Aangemaakt Profiel (ZAP) mijn start-up integreren in mijn opleiding wat uiteraard erg handig is.

ZIN IN MEER? 

 

Dit artikel kwam mee tot stand dankzij TAKEOFFANTWERP

 

Gerelateerde artikels