Overslaan en naar de inhoud gaan

Student-ondernemer in the spotlight: Manon Lefevere

student-ondernemer studeren en ondernemen jonge ondernemer ondernemerschapap hogeschool antwerpen danded vzw manon lefevere

Naast haar bachelor Bedrijfsmanagement - Marketing lanceerde Manon Lefevere de vzw Danded. Via dit project wil ze meer sensibilisering en ondersteuning creëren voor diaboulimia, een eetstoornis waar Manon zelf ook al vele jaren mee kampt. Toch geeft het haar net extra motivatie om haar ondernemersdroom na te jagen. 

Hoe is jouw ondernemersdroom gestart? 

Ik lijd al vele jaren aan diaboulimia. Dat is een eetstoornis waarbij diabetici met type 1 hun insuline skippen of beperken om gewicht te verliezen. Er bestaat helaas weinig kennis en bekendheid rond. Zelfs bij een heleboel dokters, psychologen en specialisten waar ik voor hulp aanklopte. Omdat diaboulimia echt wel levensbedreigend is, besloot ik om dan maar zelf gepaste hulp te organiseren in de vorm van de vzw Danded. 

Kan je jouw onderneming even kort toelichten? 

Samen met 4 vrienden hebben we de vzw Danded opgericht, wat staat voor diabetes and eating disorder. Ons doel is ondersteuning en sensibilisering rond diaboulimia. Momenteel bestaat er in België nog geen erkende behandeling voor diaboulimia. Die is echter wel noodzakelijk als we effectieve hulp willen bieden. 

Samen met het UZ Leuven zijn we onderzoek naar een gepaste behandeling gestart, maar die is natuurlijk niet zo snel gevonden. Daarom hebben we in de tussentijd ook al een Facebookgroep opgericht waar lotgenoten hun verhaal, tips en steun kunnen delen. Dit initiatief was meteen een succes, maar vooral een oplossing blijft dringend nodig. Een van mijn vriendinnen (die ook erg actief was binnen deze groep) is intussen helaas overleden. Via Danded willen we voorkomen dat dit opnieuw kan gebeuren. 

Heb je nog een tip voor (toekomstige) student-ondernemers? 

Omring jezelf met de juiste mensen. Binnen Danded hebben we bijvoorbeeld allemaal onze eigen specialisatie, zo vullen we elkaar goed aan. Daarnaast hebben we bij de opstart ook ondersteuning gekregen van organisaties als SINC en TAKEOFFANTWERP die helemaal in het teken staan van ondernemende studenten. Ze trakteren hen regelmatig op interessante events, tips en adviezen. Aan die coaching hebben wij echt veel gehad.

ZIN IN MEER? 

 

Dit artikel kwam mee tot stand dankzij TAKEOFFANTWERP

Gerelateerde artikels