Overslaan en naar de inhoud gaan

Student-ondernemer in the spotlight: Sander Bos

student-ondernemer studeren en ondernemen jonge ondernemer ondernemerschapap hogeschool antwerpen sander bos

Sander Bos behaalde in 2017 zijn diploma Mode aan onze Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Zijn passage in het tv-programma Making The Cut bracht zijn ondernemersdroom in een stroomversnelling. Maar hoewel hij in zijn begindagen on the side ook even in een fast food restaurant bijkluste, ambieert hij met zijn eigen modelijnen Sander Bos en Miss Bos allesbehalve fast fashion. 

Hoe is jouw ondernemersdroom gestart? 

Heel nuchter. Nadat ik afgestudeerd was, ben ik eerst zelfstandige in bijberoep geworden en heb ik een tijdje bij Quick gewerkt. Niet meteen glamoureus en allesbehalve makkelijk, maar het bood me financiële zekerheid en veel meer ruimte om creatief mijn eigen ding te doen. 

Op een dag kreeg ik een uitnodiging voor Making The Cut, een modewedstrijd op de Amerikaanse televisie. Ik dacht eerst dat het een grap was, maar voor ik het wist stond ik op de set met Heidi Klum en Naomi Campbell, en reisde ik langs wereldsteden als New York, Parijs en Tokio. Ik raakte uiteindelijk tot in de finale, maar greep net naast de hoofdprijs van 1 miljoen dollar. Toch gaf het mijn carrière een flinke boost, dus al bij al toch een succesvolle ervaring.

Kan je jouw onderneming even kort toelichten?

Na mijn deelname aan Making The Cut heb ik twee modelijnen gelanceerd. Miss Bos is eerder confectie en was vooral een knipoog naar mijn delname in Making The Cut. Hiermee gaf ik het signaal: ik heb dan niet de winnende look gemaakt, maar jij gaat niet bepalen of ik kan verkopen. Sander Bos mikt op haute couture. Hierbij laat ik me vooral inspireren door hedendaagse kunst. Voor mij draait mode vooral om een balans creëren tussen kunst en draagbaarheid. Die ambitie hou ik altijd voor ogen. 

Heb je nog een tip voor (toekomstige) student-ondernemers?

Doe wat je graag doet. Spiegel jezelf niet aan anderen, maar wees succesvol voor jezelf. Geef jezelf ook tijd om te groeien. Ondernemen is vallen en opstaan. Tijdens mijn allereerste showroom in Parijs is er letterlijk 1 persoon komen kijken, maar kijk waar ik nu sta.

ZIN IN MEER? 

 

Dit artikel kwam mee tot stand dankzij TAKEOFFANTWERP.

Gerelateerde artikels