Overslaan en naar de inhoud gaan

Student-ondernemer in the spotlight: Dorina Verdyck

dorina verdyck plant en stek takeoffantwerp ap hogeschool antwerpen
© Mustafa Körükçü (Mustigrafie) voor TakeOffAntwerp

Na haar masterdiploma Grafisch Ontwerp volgt Dorina Verdyck momenteel nog een bijkomende educatieve master in Beeldende Kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Maar ook op vlak van ondernemen is deze student al lang geen groentje meer. Dankzij het statuut van student-ondernemer heeft deze plantlady nu al een bloeiende onderneming. 

Hoe is jouw ondernemersdroom gestart? 

Planten stekken en verzorgen is altijd al mijn hobby geweest. Toen ik deze af en toe online verkocht, merkte ik dat er best veel vraag was naar stekjes en planten. Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met Deborah van Het Plantenasiel Hasselt. Via dit initiatief verkocht ze verwaarloosde planten die ze er zelf opnieuw bovenop had geholpen. Toen zij wilde stoppen, heb ik meteen mijn kans gegrepen en haar zaak overgenomen. 

Kan je jouw onderneming even kort toelichten? 

Via De Serre in Hasselt (een creatieve hub voor en door jongeren) verzorg en verkoop ik planten die op zoek zijn naar een tweede thuis. Ik run ook de online community Plant & Stek waar ik een inkijk geef in mijn eigen groene thuisoase, en tips en ervaringen deel met andere plantlovers. Daarnaast heb ik ook een plantenrubriek geschreven voor Sjiek magazine en geef ik ook allerlei workshops. 

Mijn social media feed ziet er heel zen uit, maar er schuilt echt wel enorm veel werk en organisatie achter. Ik ben heel dankbaar voor de vele kansen en mooie groei die ik al heb gehad, maar soms is het allemaal toch wel wat veel. Ik studeer, doe (studenten)jobs, moet via Plant & Stek continu content delen en vragen en berichtjes van volgers beantwoorden ... Hoe meer je groeit, hoe meer er van je verwacht wordt. Ik doe het allemaal met veel plezier, maar mensen vergeten soms wel dat ik ook offline nog een leven heb naast Instagram. 

Heb je nog een tip voor (toekomstige) student-ondernemers? 

Je studententijd is het ideale moment om te experimenteren. Dus waarom ook niet met ondernemerschap! Dankzij het statuut van student-ondernemer geniet je van enorm veel voordelen en beperkte(re) risico’s. Je krijgt bijvoorbeeld een vrijstelling van BTW als je jaarwinst onder de 7000 euro blijft. Je bent zeker dat alles wat je doet correct is aangegeven. Als er toch eens iets misloopt, is niet meteen alles om zeep. Zo kan je rustig ontdekken of dit nu echt is wat je de rest van je leven wil / kan doen. Als student-ondernemer kan je echt naar hartenlust experimenteren. 

ZIN IN MEER? 

 

Dit artikel kwam mee tot stand dankzij TAKEOFFANTWERP.

Gerelateerde artikels