Overslaan en naar de inhoud gaan
Bedrijfsmanagement

Internationaal Ondernemen

In dit samenwerkingsverband met Karel De Grote-Hogeschool leer je de knepen van het ondernemersvak in een internationale context. Wat zijn de uitdagingen voor de jonge ondernemer zowel  op juridisch en economisch vlak als op het sociaal en organisatorisch vlak?

Iets voor jou?

Ben jij een trendsetter met ondernemersbloed, teamspirit en zin voor initiatief? Weet je wat je wil en is het jouw grote droom om van je bedrijf een internationaal succes te maken? Dan ben je de geknipte student Internationaal Ondernemen. Durf en vertrouwen zijn je sleutelwoorden en je bent bovendien communicatief sterk in meerdere talen.

ion_0.PNGWat leer je?

  • Je leert doelgericht werken, want het succes van jouw bedrijf is jouw verantwoordelijkheid.
  • Je leert alles over ondernemen in de brede betekenis van het woord en dat telkens vanuit een internationale visie op ondernemen.
  • Je leert de nodige ICT-vaardigheden.
  • En een uitgebreide talenkennis is onmisbaar.

Wie word je?

Met je diploma op zak sta je aan de start van een grensverleggende carrière als breed-inzetbare medewerker, als ondernemer of als manager in een kleine, middelgrote of grote onderneming.

Onze troeven

MULTITALENT

Wij zetten in op denken en doen, analyse en synthese, experiment en resultaat: op het einde van de rit ben je multi-skilled, een troef! Zo kan je niet alleen aan de slag als medewerker of manager in een internationale bedrijfsomgeving, maar heb je ook alle skills om je eigen bedrijf op te richten.

KLEINE GROEPJES

Plannen, organiseren, leidinggeven, controleren en probleem oplossen, dat doe je niet in een grote groep. Om je ondernemerschap en creatieve skills te ontplooien, werk je teams van 6 à 7 studenten. Andere, meer algemene vaardigheden train je dan weer in groepen van ongeveer 25 personen.

PRACTICE MAKES PERFECT

Praktijkervaring staat in deze opleiding voorop. Een snelle rekensom leert dat je daar al snel bijna 40% van je opleidingstijd aan besteedt.  En we wachten niet met een eigen zaak tot na je studies. Al in het derde jaar een eigen business uit de grond stampen vinden wij de normaalste zaak van de wereld. 

ZONDER GRENZEN

Stage lopen in Hamburg, afstudeerproject in Milaan? Voor jou een evidentie. Je helemaal onderdompelen in een andere taal en cultuur is is een evidentie in deze opleiding.

Programma

EERSTE JAAR

In het eerste jaar krijg je een brede economische vorming. Dat doen we aan de hand van vier hoofdthema's: visie op ondernemerschap, het ondernemingsplan, de startende onderneming, en het managen van groei. In een internationale context zijn talen uiteraard ook van bij de start belangrijk.

TWEEDE JAAR

In het tweede jaar verdiep je je verder in de zaken waarin we je in het eerste jaar introduceerden. Met een stage en vakken als Innovatief Ondernemen en Ondernemingsstrategie zetten we je op weg om het te maken als ondernemer. Je neemt ook deel aan een grensverleggende projectweek.

DERDE JAAR

Met de eindstreep in zicht leer je ook nog de finesses van de diverse economische vakken. Ook in het derde jaar zal praktijkervaring je voorbereiden op het professionele leven. Het afstudeerproject - in een ver of minder ver buitenland - staat er centraal.

Dit zou geen afstudeerrichting Internationaal Ondernemen zijn als de opleiding niet over de landsgrenzen heen zou kijken. En dus leggen we sterk de nadruk op ervaring opdoen in het buitenland.

Zo zal je in het tweede jaar werken aan een grensoverschrijdende projectweek, en is het ook mogelijk om je stage in het buitenland af te werken. In het derde jaar is dat trouwens geen vrijblijvende optie meer: nu moet je naar het buitenland. Afhankelijk van de aard van je afstudeerproject, kan je tot 17 weken naar een ander land trekken.

Meteen aan de slag

Met je diploma op zak sta je aan de start van een grensverleggende carrière als breed-inzetbare medewerker, als ondernemer of als manager in een kleine, middelgrote of grote onderneming.

Je vindt onze oud-studenten bij MSC Belgium, Bolidt Synthetic, Page Personnel, … Of ze runnen, zoals Ruben O en GrandEleganza, een eigen bedrijf!

Met dit diploma kan je via verkorte trajecten een tweede professionele bacheloropleiding in Bedrijfsmanagement behalen.

Of start een universitair masterprogramma, maar dan wel na een schakeljaar. Zo kan je beginnen aan de master Management & Organisatie, of een master in de Handelswetenschappen.