Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Bedrijfsmanagement

Internationaal Ondernemen

 • Dagtraject
 • Verkort programma mogelijk

  Troeven

  Multitalent

  Wij zetten in op denken en doen, analyse en synthese, experiment en resultaat: op het einde van de rit ben je multi-skilled, een troef! Zo kan je niet alleen aan de slag als medewerker of manager in een internationale bedrijfsomgeving, maar heb je ook alle skills om je eigen bedrijf op te richten.

  Kleine groepjes

  Plannen, organiseren, leidinggeven, controleren en probleem oplossen, dat doe je niet in een grote groep. Om je ondernemerschap en creatieve skills te ontplooien, werk je teams van 6 à 7 studenten. Andere, meer algemene vaardigheden train je dan weer in groepen van ongeveer 25 personen.

  Practice makes perfect

  Praktijkervaring staat in deze opleiding voorop. Een snelle rekensom leert dat je daar al snel bijna 40% van je opleidingstijd aan besteedt.  En we wachten niet met een eigen zaak tot na je studies. Al in het derde jaar een eigen business uit de grond stampen vinden wij de normaalste zaak van de wereld. 

  Zonder grenzen

  Stage lopen in Hamburg, afstudeerproject in Milaan? Voor jou een evidentie. Je helemaal onderdompelen in een andere taal en cultuur is is een evidentie in deze opleiding.

  Programma

  Eerste jaar

  In het eerste jaar krijg je een brede economische vorming. Dat doen we aan de hand van vier hoofdthema's: visie op ondernemerschap, het ondernemingsplan, de startende onderneming, en het managen van groei. In een internationale context zijn talen uiteraard ook van bij de start belangrijk.

  Tweede jaar

  In het tweede jaar verdiep je je verder in de zaken waarin we je in het eerste jaar introduceerden. Met een stage en vakken als Innovatief Ondernemen en Ondernemingsstrategie zetten we je op weg om het te maken als ondernemer. Je neemt ook deel aan een grensverleggende projectweek.

  Derde jaar

  Met de eindstreep in zicht leer je ook nog de finesses van de diverse economische vakken. Ook in het derde jaar zal praktijkervaring je voorbereiden op het professionele leven. Het afstudeerproject - in een ver of minder ver buitenland - staat er centraal.

  Internationaal

  Dit zou geen afstudeerrichting Internationaal Ondernemen zijn als de opleiding niet over de landsgrenzen heen zou kijken. En dus leggen we sterk de nadruk op ervaring opdoen in het buitenland.

  Zo zal je in het tweede jaar werken aan een grensoverschrijdende projectweek, en is het ook mogelijk om je stage in het buitenland af te werken. In het derde jaar is dat trouwens geen vrijblijvende optie meer: nu moet je naar het buitenland. Afhankelijk van de aard van je afstudeerproject, kan je tot 17 weken naar een ander land trekken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Met je diploma op zak sta je aan de start van een grensverleggende carrière als breed-inzetbare medewerker, als ondernemer of als manager in een kleine, middelgrote of grote onderneming.

  Je vindt onze oud-studenten bij MSC Belgium, Bolidt Synthetic, Page Personnel, … Of ze runnen, zoals Ruben O en GrandEleganza, een eigen bedrijf!

  Verder studeren

  Met dit diploma kan je via verkorte trajecten een tweede professionele bacheloropleiding in Bedrijfsmanagement behalen.

  Of start een universitair masterprogramma, maar dan wel na een schakeljaar. Zo kan je beginnen aan de master Management & Organisatie, of een master in de Handelswetenschappen.

Deze opleidingen kunnen ook interessant zijn voor jou