Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten rechtspraktijk leren internationaal samenwerken

Tweedejaarsstudenten Rechtspraktijk aan de slag

Ook dit academiejaar hebben de tweedejaarsstudenten Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Rechtspraktijk deelgenomen aan het Businet International Law Game (BILG). En of de studenten de smaak te pakken hadden: AP was vertegenwoordigd in zowel het winnende team als bij de tweede.

De vijf teams Augustus, Claudius, Nero, Hadrianus en Marcus-Aurelius - genoemd naar de Romeinse keizers - die op 13 december het International Law Game 2017 speelden, waren samengesteld uit studenten van AP, Centro Universitario Villanueva, Hochschule für Technik und Wirtschaft, Kauno Kolegija en ZUYD Hogeschool. Gedurende 4 uur bespraken en debatteerden 20 studenten een case over het vrije verkeer van goederen en diensten binnen de Europese Unie.

Een samenwerking met teamgenoten die honderden kilometers van elkaar gescheiden waren, bleek moeilijker dan verwacht. Maar dat hield de studenten niet tegen, want de algemene mening was wel zeer duidelijk: het spelen van de BILG is een verrijking! De case moest in korte tijd worden opgelost met Google Classroom, Google Drive en Skype. Professoren en lectoren beoordeelden vervolgens via dezelfde tools de vijf teams.

De teams van studenten Nicola Benkowska en Harold Van Cauwenbergh eindigen respectievelijk op de eerste en tweede plaats. Proficiat!

Gerelateerde artikels