Graduaat Programmeren | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Programmeren

  Troeven

  • We stemmen onze opleiding continu af op de arbeidsmarkt waardoor die altijd up-to-date blijft en jij gegarandeerd klaargestoomd wordt voor het échte werk.
  • Je geniet van het enthousiasme en de ruime expertise van het lectorenbestand, waardoor je met een voorsprong aan je loopbaan begint.
  • Het praktisch inoefenen van technische vaardigheden staat in deze opleiding centraal: je krijgt een duidelijk zicht op je eigen capaciteiten en leert die optimaal te benutten.
  • Wij kiezen voor een heel persoonlijke aanpak, zodat elke student krijgt wat ie nodig heeft.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. Je kan de opleiding overdag of ’s avonds volgen. 

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Programmeren omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject (in dagonderwijs) volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Met dit diploma op zak zijn de mogelijkheden talrijk. Je kan ervoor kiezen om meteen aan de slag te gaan en deel te gaan uitmaken van een projectteam als programmeur.

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgtraject aan AP. Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleidingen Toegepaste Informatica en Elektronica-ICT is een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten (Toegepaste Informatica) en 110 studiepunten (Elektronica-ICT) behaal je een bachelordiploma.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Spoor Noord - Ellermanstraat in Antwerpen.