Overslaan en naar de inhoud gaan

Have you got wat IT takes? Meet Lionel

Lionel Derboven

De wereld van IT is boeiend, vernieuwend en uitdagend. Maar hoe gaat het er nu echt aan toe in de opleiding? We laten IT-studenten het jullie zelf vertellen. Hoe ervaren ze studeren bij AP? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn goede tips? Hier kom je het allemaal te weten. 

Lionel Derboven is eerstejaars in het graduaat Systeem- en Netwerkbeheer.

Waarom heb je gekozen voor een graduaatsopleiding?

Ik koos voor een graduaatsopleiding omdat de praktijkgerichte aanpak mij meer beviel. Als je in het middelbaar een BSO-richting hebt gevolgd, sluit een graduaat daar ook iets beter op aan. In pakweg 2 jaar kan je al een graduaatsdiploma behalen en daarna kan je alsnog voor een bachelor- of zelfs masterdiploma gaan. Ook dat vond ik heel interessant.

Welke IT-opleiding volg je?

Ik volg het graduaat Systeem- en Netwerkbeheer in dagtraject. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik van jongs af aan al gepassioneerd was door IT en technologie. Toen ik deze opleiding ontdekte, was ik meteen enthousiast.

De opleiding voldeed aan al mijn verwachtingen met enthousiaste docenten en boeiende leerstof die praktisch wordt uitgelegd. Als je graag op een praktische manier over informatica wil leren, is dit graduaat zeker een aanrader.

HEB JE BEPAALDE SKILLS NODIG VOOR EEN IT-OPLEIDING?

Je moet vooral graag met computers willen werken en geïnteresseerd zijn in IT. Ik ben bijvoorbeeld goed in IT-netwerkvakken. Omdat ik dit graag doe en het voor mij interessante leerstof is, ben ik gemotiveerd(er) en verloopt studeren veel vlotter.

WAT MAAKT DEZE OPLEIDING VOOR JOU ZO BOEIEND?

Dit graduaat is helemaal met de tijd mee en biedt groeimogelijkheden in verschillende IT-vakken. Met dit diploma vergroot je je jobkansen en -mogelijkheden.

Hoe heeft de opleiding jou geholpen?

Deze opleiding helpt me met wat ik in de toekomst wil doen en wat mijn sterke punten zijn. De lectoren helpen elke student met zijn noden. Zo vind ik mijn weg en ontdek ik waar ik goed in ben, en waar ik mij in moet verbeteren.

HEB JE TOT SLOT NOG ADVIES VOOR TOEKOMSTIGE IT-STUDENTEN?

Als je een praktische opleiding in de IT wil volgen, dan is dit graduaat perfect voor jou! Je hoeft geen voorkennis te hebben en in korte tijd leiden je ze op tot een capabele IT’er.

Gerelateerde artikels