Graduaat Internet of Things | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Internet of Things

  Troeven

  • De wereld van het Internet of Things is de wereld van de toekomst. We leven in een steeds meer gedigitaliseerde wereld waarin het verzamelen van data de toekomst van de planeet bepaalt.  Werk verzekerd met de praktische vaardigheden van de IoT-technicus! De nood aan mensen die IoT-systemen installeren, zal immers enkel toenemen.
  • De veelzijdigheid van de opleiding garandeert dat je je nooit verveelt: je leert rekening te houden met externe factoren die sterk verschillen naargelang de sector waarin je terechtkomt en je wordt bedreven in de omgang en communicatie met allerlei mensen.
  • Je toetst je kennis meteen in de praktijk in de state-of-the-art labo’s van de hogeschool én op de werkvloer.
  • Je leert samenwerken in een multidisciplinair team.

  Programma

  Wanneer heb ik les?

  Een academiejaar bestaat uit twee semesters. Je lessen starten midden september en lopen tot eind juni. De graduaatsopleiding Internet of Things wordt in een dagtraject aangeboden.

  Hoelang duurt de opleiding?

  De graduaatsopleiding Internet of Things omvat 120 studiepunten. Als je het modeltraject volgt, kan je het graduaatsdiploma behalen na twee jaar. Als je dat wil, kan je de opleiding over een langere periode spreiden.

  Aangepaste trajecten

  Is voltijds studeren voor jou niet evident, dan kan je kiezen voor een aangepast traject. Voor elke opleiding staat een trajectbegeleider klaar om samen met jou de verschillende opties te bekijken.

  Na je opleiding

  Meteen aan de slag

  Met dit diploma op zak zijn de mogelijkheden talrijk. Je kan ervoor kiezen om meteen aan de slag te gaan en IoT-sensoren en -systemen te installeren bij grote spelers in de industrie of eerder domoticasystemen in een residentiële context. Je kan terechtkomen in alle mogelijke sectoren: de chemische industrie, farma-industrie, zorgsector, onderwijs, openbare diensten, ...

  Verder studeren

  Of je hebt de smaak van het studeren te pakken en kiest voor een vervolgtraject aan de AP Hogeschool. Dankzij de nauwe samenwerking met de bacheloropleiding Elektronica-ICT is een optimale doorstroom mogelijk. Na een vervolgtraject van 90 studiepunten behaal je een bachelordiploma.

  Waar heb ik les?

  Je volgt les op campus Spoor Noord - Ellermanstraat in Antwerpen.