Skip to main content

Sociaal Werk

Type

Professionele Bachelor

Duur

3 Jaar

  • Dagtraject
  • Verkort programma mogelijk
  • Vervolgtraject op graduaat/HBO5

Het sociale werkveld kent steeds nieuwe uitdagingen en is op zoek naar authentieke personen, zoals jij. Wil jij verschil maken voor mensen en het opnemen voor de meest kwetsbaren? Actie ondernemen voor een solidaire, inclusieve en duurzame samenleving? Of mee een motiverende werkomgeving creëren waar werkbaar werk geen loze woorden zijn? Dan is Sociaal Werk bij AP iets voor jou! 

De opleiding bestaat uit een stevig basisprogramma en drie boeiende afstudeerrichtingen waarin je je vanaf je tweede jaar steeds meer verdiept. Met je diploma van AP kan je vlot aan de slag binnen alle domeinen van het sociaal werk. Of je nu kiest voor Personeelswerk, Maatschappelijk Werk of Sociaal-Cultureel Werk. 

Iets voor jou?

  • Jij omringt je graag door mensen, ongeacht hun achtergrond, verhaal, afkomst, religie ...
  • Jij wil gaan voor duurzame oplossingen die individuen empoweren. Denk aan kinderen en jongeren in moeilijke opvoedingssituaties, gedetineerden die terug in de maatschappij komen, personen met een verslaving die het tij willen keren, mensen in armoede of uit prostitutie, dak- of thuislozen, slachtoffers van intrafamiliaal geweld, vluchtelingen …
  • Initiatieven opzetten die groepen, buurten of gemeenschappen een stem geven ... daar droom je van. 
  • Of je schouders onder een veilige, inclusieve en werkbare werkomgeving zetten, waarin mensen kunnen groeien en de beste resultaten gehaald worden.
  • Hoe dan ook: je hebt zin in een zeer actuele, betekenisvolle opleiding. De stevige theoretische basis pas je meteen toe in waardevolle praktijkprojecten. Tijdens extra lange stageperiodes bouw je aan je unieke profiel als sociaal werker. 

 

Je kan kiezen uit volgende afstudeerrichtingen:

Maatschappelijk Werk

In de afstudeerrichting Maatschappelijk Werk van de bacheloropleiding Sociaal Werk maak jij het verschil voor mensen en neem je het op voor de meest kwetsbaren. Het sociale werkveld kent steeds nieuwe uitdagingen en is op zoek naar authentieke personen, zoals jij. Jouw missie? Individuen en groepen versterken en (opnieuw) verbinden met de samenleving.

Type
Afstudeerrichting van Professionele Bachelor
Duur
3 jaar
Basisopleiding
Sociaal Werk
To programme
Personeelswerk

In de afstudeerrichting Personeelswerk van de bacheloropleiding specialiseer jij je in humanresourcesmanagement (HRM). Je hebt oog voor de werknemer, werkgever en de arbeidsmarkt. Je waakt mee over de optimale balans tussen mens en organisatie. Werving en selectie, talentmanagement, loopbaanbegeleiding, welzijn op het werk ...

Type
Afstudeerrichting van Professionele Bachelor
Duur
3 jaar
Basisopleiding
Sociaal Werk
To programme
Sociaal-Cultureel Werk

In de afstudeerrichting Sociaal-cultureel Werk van de bacheloropleiding Sociaal Werk leer je echte veranderingen teweeg brengen. Want jouw initiatieven versterken individuen, buurten, ja, zelfs hele gemeenschappen. Het sociale werkveld is op zoek naar authentieke personen zoals jij. Jouw missie? Actie ondernemen voor een democratische, solidaire, inclusieve en duurzame samenleving.

Type
Afstudeerrichting van Professionele Bachelor
Duur
3 jaar
Basisopleiding
Sociaal Werk
To programme
Opleiding Type Duur Campus Interessegebied
Sociaal Werk Professionele Bachelor 3 Campus Spoor Noord - Noorderplaats Mens & Maatschappij
Maatschappelijk Werk Afstudeerrichting 3 Campus Spoor Noord - Noorderplaats Mens & Maatschappij
Personeelswerk Afstudeerrichting 3 Campus Spoor Noord - Noorderplaats Bedrijf & Organisatie
Sociaal-Cultureel Werk Afstudeerrichting 3 Campus Spoor Noord - Noorderplaats Mens & Maatschappij